Empanados vol.2

Mmm jos tobulos! Kepiau vakar, šiandien ir tikrai kepsiu rytoj! Vakar buvo su grybų ir svogūnų įdarų, šiandien su aštriu faršu (faršas, žvėrienos prieskoniai, svogūnai, česnakai, čili milteliai).
Ką turbūt netaip dariau su tešla - imu 60g sviesto, 370g miltų (šiandien kepiau iš II rūšies ir gavosi daug skaniau), actą naudoju 9%, kiaušiniai deja iš maximos.
Jei nepatingėsit daugiau paminkyti ir palankstyti tešlą, bekepanat ji pasidarys trapia sluoksniuota - tobula! Kaip visi žinome apie įprastą sluoksniuotą, ten kur sviesto uždedi ten pasidaro sluoksnisi. Šiai sviesto tikrai mažai naudojama, bet gaunasi tobulai skaniai. Puikus užkandis, kai reikia kažko greito ir skanaus. Tešlos į tobulus blynus nedariau - tiesiog kvadratą supjausčiau į 4 juostas, o po to kiekvieną jų dar į 5 dalis. Tuomet suminkau rutuliuką ir jį iškočioju į blyną - viskas puikiai gaunasi ir nereikia tešlos likučių perminkyti :)
Skanaus :)

0 komentarai (-ų):

Rašyti komentarą

 

Sekite