3 rūšių miltų duona ir rabarbarų-braškių uogienė

Toliau džiaugiuosi Electrolux duonkepės turėjimu namie. Kol ji pas mane - duonos neperku. Ši gavosi per atsitiktinumą - kai norėjau panaudoti speltos miltus, likusius karališkus, o dar turėjau ir paprastų aukščiausios rūšies. Sauja sezamų - ir voila, duonelė tinkama tiek su sūriu tiek su saldžiu aptepu.
Uogienės istorija dar paprastesnė - suviliota lenkiškų braškių kvapo jų įgijau. Tikėjausi valgyti su pienu, bet pasirodė per rūgščios ir per karčios. Kas gi beliko daugiau, jei ne uogienė (: .

Duonai:
125ml drungno vandens
125ml pieno
1 kiaušinis
2 šaukštai aliejaus
1 šaukštas cukraus
1 šaukštas druskos
40g sezamų sėklų
1 stiklinė speltos miltų
1 stiklinė karališkų miltų
1 stiklinė aukščiausios rūšies miltų
2 šaukšteliai sausų mielių (renkuosi Fermipan)

Visus produktus eilės tvarka sudėti į duonkepę, pasirinkti Prancūziškos duonos/Brioche programą, 1kg kepalą ir 1 apskrudimo laipsnį. Po 2 minkymo minutės pažiūrėti ar neliko miltų prie kraštų.

Norint gaminti rankiniu būdų:
Išplakite vandenį, pieną, kiaušinį ir aliejų. Sumaišykite cukrų, druską, sezamus, miltus ir mieles. Sumaišykite sausus ir šlapius ingredientus. Minkykite 10-15 minučių. Leiskite pakilti 1 valandą, tada perminkykite vėl bent 10 minučių, vėl leiskite pakilti bent valandą kepimui skirtame inde. Kepkite iki 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje bent valandą-pusantros. Patikrinkite įkišę medinį pagaliuką.

Uogienei:
500g rūgštesnių braškių
500g nuvalytų rabarbarų stiebų
1 stiklinė cukraus
2 šaukštai vanilinio cukraus
pusės citrinos sultys
2 šaukštai krakmolo

Braškes supjaustyti ir sudėti į indą. Sudėti supjaustytus rabarbarus. Užpilti cukrumis, citrinos sultimis ir palaukti, kol išsiskirs sultys. Įmaišyti krakmolą. Virti ant silpnos ugnies apie 30-40 minučių, kol rabarbarai suminkštės, o masė ims tirštėti.

Skanaus :)

8 komentarai (-ų):

  1. Naminė duona su namine uogiene - tikrai niam (:

    AtsakytiPanaikinti
  2. Kasdien po naują įrašą! Matosi, kad labai virtuvės pasiilgai :)

    Uogienė įsivaizduoju jau kokia skani. Greitai sulaiksiu braškių ir pati tokią virsiu.

    AtsakytiPanaikinti
  3. Mhhh... tik nematau niekur duonos recepto!!!!!! Labai gardziai atrodo, tai ko gero gaila butu neissikepti ;)
    O uogiene ♥ Jau ir as audziu minti virtis uogiene, nors laiko trukumas... :(

    AtsakytiPanaikinti
  4. nu jo :DD akla vista esu ir tiek :DD

    AtsakytiPanaikinti
  5. Kotryna - pasiilgau ir džiaugiuosi paskutinėmis nemokamos elektros dienomis (:

    Aguonėle - būna. Va kaip tik uogienės recepto nėra :D taisau klaidą tuoj ;)

    AtsakytiPanaikinti
  6. Niekada nesu gaminusi uogienės su krakmolu. Ar skiriasi nuo paprastų uogienių? :)

    AtsakytiPanaikinti
  7. Taip - krakmolas patirština. Tada galima trumpiau virti.

    AtsakytiPanaikinti

 

Sekite