baklažanai

Karštos salotos su baklažanais, paprika, pomidorais, alyvuogėmis ir marinuotais ančiuviais (pagal Darių Dabrovolską)

13:56

Smagus vakaras "Kulinarijos studijoje", kurį praleidau kartu su Ineta. O šią galimybę ten pabūti dovanojo konkurso "Skaniausių kepinių knyga" organizatoriai.
Tema buvo itališka virtuvė. Gaminome šias karštas salotas, taip pat vištieną su vyno padažu bei ricottos pyragą. Kiti receptai jau netrukus ;)
Šios salotos be galo skanios: sočios, greitai paruošiamos, ypač tinka šioms vėsesnėms dienoms. Iš tokio kiekio 1 būtų pilnas patiekalas vienam, o dviem - užkandis.

Ingredientai:
ketvirtis baklažano
ketvirtis paprikos
1 pomidoras
po 3 juodas ir žalias alyvuoges
2 marinuotos ančiuvių filė
1 ciabatta duonos riekelė
1 skiltelė česnako
keli lapeliai baziliko
šakelė čiobrelio
žiupsnis "Džiugo" sūrio
alyvuogių aliejaus
druskos
pipirų

Stambiais kubeliais supjaustykite baklažaną. Jį užberkite druska ir palikite. Taip pat susmulkinkite papriką ir pomidorą. Alyvuoges perpjaukite pusiau, ančiuvius į tris dalis. Česnaką susmulkinkite griežinėliais.
Ciabattą pašlakstykite alyvuogių aliejumi ir pakepkite orkaitėje.
Keptuvėje įkaitinkite aliejų, suberkite smulkintą česnaką. Kiek pakepus (žiūrėkite, kad česnakas neimtų degti) suberkite baklažanus. Šiek tiek apkepkite, tada sudėkite papriką ir ančiuvius (galima ir be jų). Susmulkinkite baziliką ir čiobrelį. Į keptuvę suberkite pomidorus, alyvuoges ir žalumynus. Pagardinkite druska ir pipirais. Jei baklažanas sugėrė visą aliejų įpilkite jo dar šiek tiek.
Į lėkštę dėkite duonos riekelę, kraukite salotas. Apibarstykite sūriu, apšlakstykite alyvuogių aliejumi ir tiekite.

Skanaus (:

You Might Also Like

4 comments