Balti keksiukai

Ką daro baisioji išlaidūnė, kai toks gražus oras?
a)Eina apsipirkti
b)Kepa
c)Ruošiasi piknikui
d)Visi išvardinti
Taip taip taip - pagaliau turiu net du laisvus pusdienius ir vieną jų jau išnaudojau naudingai.
Šie keksiukai purūs, skanūs ir pakankamai saldūs. O jei būčiau nepamiršusi kepimo miltelių, labiau keksiukus primintų :) na bet kam nepasitaiko klaidų...

Taigi, 12 keksiukų reikės:
100g baltojo šokolado
125g minkšto susmulkinto sviesto
125g cukraus
2 kiaušinių
1 apelsino žievelės
160g miltų
100ml pieno
1,5 šaukštelio kepimo miltelių

Sviestą išplakti su cukrumi, kol masė taps vienalytė (smagioji dalis - rekomenduočiau indą aukštomis sienelėmis, nes man bent jau tas cukrus su sviestu labai maišytis nenorėjo...). Tada įmušame kiaušinius. Sudedame apelsino žievelę ir ištirpintą baltą šokoladą. Išmaišom iki vienalytės masės. Supilam pieną ir miltus. Vėl išmaišom. Kepti 200 laipsnių temperatūroje apie 25 minutes. Gaunasi tokie kaip parduotuviniai - sunkiai nulupami nuo popierėlio, bet tirpstantys burnoje.
Skanaus :)

P.S. Ten tas rudas plėmas ant vieno keksiuko tai bandymas įšvirkšti į vidų ekologiškos vaisių tyrelės. Tik kad keksiukas labai tirpsta nuo tyrelės, geriau čia būtų šis tas tirštesnio. Manieji taip ir liko be įdaro...

18 komentarai (-ų):

  1. Skaniai atrodo, o žibutės iš miško ar pirktos? Aš dar gyvai jų nemačiau :(

    AtsakytiPanaikinti
  2. Turbūt buvo skanūs :) o kad kepimo miltelių nedėjai - ne bėda. Tikiu, skonis nuostabus.

    Bri, pilna visur jų - ir pirkt, ir parkuose. mm.

    AtsakytiPanaikinti
  3. Bri - žibutės tai iš miško, nuo Molėtų pusės parvežtos... Dar kaip tik šiandien buvau parke - jau irgi yra :)

    Rūtuliuk - na tiem kas megsta saldžiai ir kad greit dingtų iš burnos - pats tas ;)

    AtsakytiPanaikinti
  4. O keksiukų tešlą pilti į tuos popierinius krepšiukus tiesiai? Kiek jos pilti, kad neišliptų per viršų?

    AtsakytiPanaikinti
  5. Edita,
    jei turi keksiukų skardą tai užtenka po vieną popierėlį. Jei ne - teks naudoti po tris vienam keksiukui.
    O kad neišliptų per daug, tai palik gerą pirštą nuo viršaus. Tada jie bus dailiai iškilę :)

    AtsakytiPanaikinti
  6. Ačiū labai :) Pasilikau kepimą sekmadieniui, kad galėčiau į svečius nusivežt. Tikiuosi pavyks viskas puikiai :)

    AtsakytiPanaikinti
  7. O kur tu perki tuos keksiuku krepselius popierinius ar kaip juos pavadint? nes as niekur nerandu...

    AtsakytiPanaikinti
  8. Paskutinius pirkau "Domo extra". Buna Sangaidoje taip pat ir Rimi didelese..

    AtsakytiPanaikinti
  9. Man gavosi skanūs, bet kažkaip labai riebūs... :/ net nežinau nuo sviesto rūšies priklauso ar čia taip ir turėjo gautis..

    AtsakytiPanaikinti
  10. Net neįsivaizduoju - man patys tie, kaip parduotiviniai magalenas ar panašiai (na tie su krūva E vitaminų :D ). Sviestą tai visad imu Rokiškio "Naminis". Jei dar kepsi, gal nuimk tuos 25g?

    AtsakytiPanaikinti
  11. Ačiū už tokį gerą receptuką. seniai ieškojau skanių keksiukų receptuko, bet vis tekdavo nusivilti. Šiandien atradau tai, ko seniai ieškojau!!!

    AtsakytiPanaikinti
  12. sveiki,
    siandien kepu siuos keksiukus. Tik manau, kad miltu reikia deti daug daugiau nei nurodyta recepte. Dedant miltu pagal recepta, tesla gaunasi kaip blynams - skysta.

    AtsakytiPanaikinti
  13. Hmm na man gan tiršta išeina.. Matyt laikas patikrinti ir perkepti ;)

    AtsakytiPanaikinti
  14. Keksiukai išejo tikrai skanus, bet as dar padariau kremo ant virsaus tai ta pati vakara buvo visi suvalgyti :))

    AtsakytiPanaikinti
  15. Mhm - aš irgi dedu kartais iš varškės kepuraites. Malonu, kad patiko :]

    AtsakytiPanaikinti
  16. nuostabus keksiukai. gaila kad neturejau popiereliu tai truputi bedos turejau su keksiuku isimimu. miltu dadejau vuena sauksta kad truputi tirstesne butu tesla.o siaip nuostabus ....

    AtsakytiPanaikinti
  17. Labai smagu, kad patiko. Dėl gramdymo tai formą reikia gerai ištepti sviestu ir pabarstyti miltais/džiūvėsėliais (jų negailint). Tai turėtų palengvinti išėmimą :)

    AtsakytiPanaikinti

 

Sekite