sausainiai

Sviestiniai sausainiai su šokolado gabalėliais

00:30

Mmmm mėgstu sviestinius sausainius. Tos mažos kalorijų bombos tiesiog nuostabios. Todėl, kai vakar užtikau viename dienoraštyje šį puikų receptą, tiesiog negalėjau nepabandyti. Nuoširdus ačiū Žiupsneliui druskos. Pagal receptą tešlą reikėjo pašaldyti, bet aš kantrybe nepasižymiu... Žodžiu vistiek gavosi pasakiškai skanus dalykėlis ;)

Taigi maždaug 20 sausainių naudojau:
390ml aukščiausios rūšies miltų
2 arbatinius šaukštelius kepimo miltelių
truputį druskos
175g sviesto (ne jokio mišinio)
170ml rudo cukraus
110ml balto cukraus
1 didelį kiaušinį
vanilės
šokolado su karamelizuotomis kavos pupelėmis

Sumaišom sausus ingredientus (miltai+kepimo milteliai+druska). Sutrinam sviestą (minkštą, aš dėjau 15 sekundžių į mikrobangę) su cukrumi iki purios masės. Įmušam kiaušinį, vėl gerai išmaišom. Atsargiai įmaišom sausus ingredientus ir, galiausiai, šokolado gabaliukus. Tešlą uždengiam maistine plėvele ir dedam į šaldytuvą 24 – 36 valandoms (šiaip jau galima net iki 72val). Ištraukiam tešlą iš šaldytuvo, palaukiam kol šiek tiek atšils, įkaitinam orkaitę iki 180 laipsnių, kepimo skardą užtiesiam kepimo popieriumi. Imame tešlos su šaukštu, suformuojame rutuliukus, o po to blynukus. Palikit tarpus būtinai. Kepti 15-20 min. kol gražiai apskrus. Pirmą kartą stengiausi visą šią masę sutalpinti į vieną blėką, taigi mano sausainukai susiliejo... Bet vistiek žiauriai skanūs. Vėsinimui buvo panaudota kamera, kad kuo greičiau paragauti šito gėrio. Manau šitie konkuruos su keksiukais - lengva pagaminti ir žiauriai skanu :)
Nuotrauka antro kepimo rezultato, su pienišku šokoladu ir sūdytais migdolais :)

You Might Also Like

4 comments

  1. Kita karta siulau palaikyt saldytuve bent para - cia gi esminis recepto cinkelis :)

    Beje nezinau kaip su nesaldytais, bet bent jau maniskiu lygint skardoj tikrai nereikia. Patys labai graziai "pasileidzia" :)

    O siaip dziaugiuosi kad patiko ;-)

    AtsakytiPanaikinti
  2. Nu nzn cinkelis ar ne, jų jau nebėra :) kitą kartą pasistengsiu palaikyt... :)

    AtsakytiPanaikinti
  3. Jei negali kentet - pasidaryk daugiau, dali i saldytuva, dali i orkaite :) Galesi palygint skoni ir mums papasakot :)

    AtsakytiPanaikinti
  4. Na šiaip ar taip žadu juos kepti dar syk penktadienį. Tai bandysiu tešlą ryt pagamint :)

    AtsakytiPanaikinti