Porų pyragas su kalakutiena

Kalėdos praėjo ramiai ir greitai. Švenčių nuotaika (kaip įtarčiau daugeliui) vidutinė - nei tai labai laukiau, nei tai nelaukiau. Naujieji taipogi buvo sutikti ramiai su pačiais brangiausiais. Nei triukšmo nei šėlsmo...

Jei kas žiūrėjot J.O. laidas turbūt paskutinėje jų matėte šį porų pyragą. Patiko jis man, taigi ėmiau ir pagaminau (juolab, kad kaip tik buvo kalakutienos likučių). Proporcijos nėra labai tikslios (negaminau armijai, tai nesilaikiau recepto imti 2kg porų :D ), bet gaminti verta. Mama sakė, kažkuo grybus primena...

Reikės:
Sluoksniuotos bemielės tešlos
graikinių riešutų (originale - valgomieji kaštonai)
1-2 porų
rūkytos šoninės (originale panchetta ar angliškas bekonas)
alyvuogių aliejaus
sviesto
miltų
čiobrelio
druskos
maltų pipirų
vištienos arba kalakutienos sultinio
riebios grietinės arba philadelfia sūrelio
kalakutienos ar vištienos (tinka vakarykščia, arba šviežiai virta ir apkepta ir atšaldyta)
kiaušinis (patepti)

Tešlą palikti atšilti (apie 30 min). Porus sukapoti - žalią dalį smulkiau, baltą stambiau. Didelėje keptuvėje įkaitinti alyvuogių aliejų, sudėti kapotą šoninę. Paskrudinti 3-4 minutes. Sudėti čiobrelius, sviestą. Sudėti porus, pasūdyti, įdėti pipirus. Gerai pamaišyti, kad porai būtų pasidengę sviestu (negailėti, likęs sviestas bus panaudotas padažui). Supilkite sultinį ir troškinkite ant silpnos ugnies 30 minučių, kas 5-10 vis pamaišydami, kad neprikibtų. Sudėkite kalakutienos ar vištienos gabalėlius, pamaišykite. Suberkite vieną-du gerus šaukštus miltų, išmaišykite. Įdėkite grietinę ar sūrelį ir viską užvirkite. Gautą masę nusunkite per sietą - taip liks porai su mėsa ir padažas. Riešutus sugrūskite ir užberkite ant tešlos lakšto, jį perlenkite ir iškočiokite ant miltuoto stalo. Porų masę sudėkite į indą skirtą kepti orkaitėje. Ant viršaus užklokite tešlą, jos kraštus pakiškite po mase. Tešlą suraižykite, aptepkite kiaušinio plakiniu. Kepkite orkaitėje kol tešla taps auksinės spalvos. Patiekite su likusiu padažu (jį pašildykite jei atvės).
Skanaus :)

Receptas iš čia.

0 komentarai (-ų):

Rašyti komentarą

 

Sekite