Arbūzų šerbetas

Kai vakar po didelių karščių į Kauną atėjo audra taip tikėjausi, kad gal bent viena diena bus truputį vėsesnė... Kambaryje būti neįmanoma, lauke dar karščiau (o ir nusvilusia oda nelabai norisi ten būti). Tokiomis dienomis šitoks kokteilis tikra atgaiva. Jam labai lengva pasiruošti iš vakaro, o kitą dieną jau skanauti.
Reikės:
arbūzo
citrinos sulčių
cukraus sirupo (jei arbūzas nesaldus)

Arbūzą supjaustyti kubeliais, išrinkti sėkliukes. Sudėti į plastmasinį indelį ir palikti kameroje per naktį. Kitą dieną išimti suledėjusį arbūzą ir išplakti su citrinų sultimis ir trupučiu sirupo (jei norisi). Jei neturite mikserio/blenderio/kombaino arbūzo kubelius gan sėkmingai galima sugrūsti mediniu bulvių košės grūstuku ;)
Skanaus :)

P.S. Jei kas mėgsta vakarais stipriau šlakelis tekilos, šviesaus romo ar vermuto tikrai nesugadins reikalo ;)

Šaltinis
Raw on $10 a Day

6 komentarai (-ų):

  1. Vakar kai tik pamačiau iškart žinojau, kad gaminsiu :) tikiuos išbandysi ;)

    AtsakytiPanaikinti
  2. Nuostabus! Reiks vėl pirkti arbūzą... ;)

    AtsakytiPanaikinti
  3. Būtinai ;) ypač kai dar labiau atpigs ir pasidarys saldesni

    AtsakytiPanaikinti
  4. Ooo, aš esu beveik tikra, kad čia pats pačiausias šerbetas, koks tik įmanoma :)) Kai pirksim arbūzą, būūūtiniausiai išbandysiu :)

    AtsakytiPanaikinti
  5. Ypač gardu su žalios citrinos sultimis ;)

    AtsakytiPanaikinti

 

Sekite