Naudojau 2 porcijoms:
3 galvutes česnako
alyvuogių aliejaus (įpilkite apie 1-2cm į keptuvę priklausomai nuo dydžio, jis turėtų viską semti)
300g virtų didelių lukštentų krevečių (pirkau šaldytas) (galima papildomai įdėti ir mažųjų)
gerą žiupsnį saldžiosios paprikos
gerą žiupsnį aitriosios paprikos
druskos
pipirų
petražolių
citriną
Krevetes padėkite atitirpti į koštuvą. Česnako skilteles nulupkite. Keptuvėje įkaitinkite aliejų. Sudėkite česnako skilteles ir kepkite ant vidutinio kaitrumo, kol skiltelės šiek tiek pagels. Sudėkite krevetes. Užberkite po gerą žiupsnį abiejų paprikų. Paragaukite ir tik tada sūdykite. Nenusideginkite - aliejus juk karštas. Įberkite šiek tiek juodųjų pipirų ir jei reikia dar paprikos. Virkite ant vidutinio kaitrumo ugnies, kol krevetės kiek susitrauks, o česnakai taps minkšti. Išdalinkite į gilius dubenėlius - pilkite ir aliejaus. Užbarstykite sukapotų petražolių ir užsispauskite citrinos.
Skanaukite su itališka ar prancūziška duona (merkite jos gabalėlius į aromatingą aliejų) ir gausiai užgerkite baltu šaltu vynu.
Skanaus :)
6 comments
Na tai reiks pabandyti ir su citrina!
AtsakytiPanaikintiDirektorius:)
Būtinai :)
PanaikintiEch..skanios krevetės, šitaip dar neragavau.
AtsakytiPanaikintiIšbandyti būtina, nes skonis pasakiškas, pakankamai sotu, o darbo nėra daug :)
PanaikintiTikras pil'pil būna kitoks visai. Krevetės ir česnakai + čili pipirai plaukioja aliejuje
AtsakytiPanaikintiNa didelių čili nebuvo, bet nemanau, kad ši versija skonio atžvilgiu bloga :) manau kiek regionų tik versijų ir vieno tikrojo recepto būt negali :)
Panaikinti