Toliau gaminu iš Ramzio knygos. Šį kartą - Itališkas cukinijų užkandis. Skanus, lengvai paruošiamas, o padažas tiesiog dieviškas. Rekomenduoju.
2 porcijoms naudojau:
1 jauną cukiniją (bet puikiai panaudosite ir didžiąsias)
alyvuogių aliejų
druską
pipirus
50g rūkyto kumpio
žiupsnį sezamų sėklų (originale naudojama kedrinės pinijos)
petražolių
Padažui:
1 šaukštą raudonojo vyno acto
1 kupiną šaukštą medaus
1/4 citrinos sulčių
žiupsnį druskos
6 šaukštus alyvuogių aliejaus
čiobrelių
Cukinijas suraikykite, užberkite druskos ir pipirų. Įkaitinkite keptuvę ir dėkite kepti, kol gražiai parus. Jei turite ruožuotą keptuvę - ruoškite joje.
Paruoškite padažą - medų pašildykite, kad būtų skystas. Supilkite actą, citrinos sultis, druską, aliejų ir čiobrelių lapelius. Išmaišykite ir paragaukite - turi būti ir saldu ir rūgštu ir vos sūru.
Kol cukinijos kepa į kiekvieną lėkštę išdėliokite kumpį. Kraukite keptas cukinijas ant viršaus, gausiai užpilkite padažu, apibarstykite sezamais ir petražolėmis.
Skanaus :)
Pagal G. Ramsay "Pasaulio virtuvės" 34psl.
2 porcijoms naudojau:
1 jauną cukiniją (bet puikiai panaudosite ir didžiąsias)
alyvuogių aliejų
druską
pipirus
50g rūkyto kumpio
žiupsnį sezamų sėklų (originale naudojama kedrinės pinijos)
petražolių
Padažui:
1 šaukštą raudonojo vyno acto
1 kupiną šaukštą medaus
1/4 citrinos sulčių
žiupsnį druskos
6 šaukštus alyvuogių aliejaus
čiobrelių
Cukinijas suraikykite, užberkite druskos ir pipirų. Įkaitinkite keptuvę ir dėkite kepti, kol gražiai parus. Jei turite ruožuotą keptuvę - ruoškite joje.
Paruoškite padažą - medų pašildykite, kad būtų skystas. Supilkite actą, citrinos sultis, druską, aliejų ir čiobrelių lapelius. Išmaišykite ir paragaukite - turi būti ir saldu ir rūgštu ir vos sūru.
Kol cukinijos kepa į kiekvieną lėkštę išdėliokite kumpį. Kraukite keptas cukinijas ant viršaus, gausiai užpilkite padažu, apibarstykite sezamais ir petražolėmis.
Skanaus :)
Pagal G. Ramsay "Pasaulio virtuvės" 34psl.
0 comments