aštru

Krevetės pil-pil

09:00

Pirmą kartą šio patiekalo teko ragauti per direktoriaus gimtadienį - čia sakė jo firminis patiekalas. Ir nors mačiau kaip gaminama naujai gauta Ramzio knyga viską sustatė į vietas - taigi čia reikia citrinos! O pats patiekalas skanus ir nesudėtingai paruošiamas. Patikti turėtų net ir ne ypač mėgstantiems česnaką, mat jis virdamas praranda savo aitrumą. Tikrai sotus patiekalas, na ir žinoma kaloringas :) bet verta išbandyti bent kartą, nes skonis nuostabus (ypač jei atostogų keliai veda į Ispaniją ;) ).

Naudojau 2 porcijoms:
3 galvutes česnako
alyvuogių aliejaus (įpilkite apie 1-2cm į keptuvę priklausomai nuo dydžio, jis turėtų viską semti)
300g virtų didelių lukštentų krevečių (pirkau šaldytas) (galima papildomai įdėti ir mažųjų)
gerą žiupsnį saldžiosios paprikos
gerą žiupsnį aitriosios paprikos
druskos
pipirų
petražolių
citriną


Krevetes padėkite atitirpti į koštuvą. Česnako skilteles nulupkite. Keptuvėje įkaitinkite aliejų. Sudėkite česnako skilteles ir kepkite ant vidutinio kaitrumo, kol skiltelės šiek tiek pagels. Sudėkite krevetes. Užberkite po gerą žiupsnį abiejų paprikų. Paragaukite ir tik tada sūdykite. Nenusideginkite - aliejus juk karštas. Įberkite šiek tiek juodųjų pipirų ir jei reikia dar paprikos. Virkite ant vidutinio kaitrumo ugnies, kol krevetės kiek susitrauks, o česnakai taps minkšti. Išdalinkite į gilius dubenėlius - pilkite ir aliejaus. Užbarstykite sukapotų petražolių ir užsispauskite citrinos.
Skanaukite su itališka ar prancūziška duona (merkite jos gabalėlius į aromatingą aliejų) ir gausiai užgerkite baltu šaltu vynu.

Skanaus :)

You Might Also Like

6 comments

  1. Na tai reiks pabandyti ir su citrina!
    Direktorius:)

    AtsakytiPanaikinti
  2. Ech..skanios krevetės, šitaip dar neragavau.

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Išbandyti būtina, nes skonis pasakiškas, pakankamai sotu, o darbo nėra daug :)

      Panaikinti
  3. Tikras pil'pil būna kitoks visai. Krevetės ir česnakai + čili pipirai plaukioja aliejuje

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Na didelių čili nebuvo, bet nemanau, kad ši versija skonio atžvilgiu bloga :) manau kiek regionų tik versijų ir vieno tikrojo recepto būt negali :)

      Panaikinti