Pesto su alyvuogėmis ir pistacijomis

Na štai nuskabiau savo pirmuosius baziliko lapelius. Nebuvo jų labai daug, bet taip norėjau pesto. Šis su alyvuogėmis ir pistacijomis ir labai tinkamas žaliai savaitei. Jam naudojau organinį Clearspring itališką aukščiausios rūšies aliejų ir geriausios kokybės druską Piranske soline (jos jau yra ir prekybos centruose - apie 3lt pusė kilogramo). Recepto kiekius dedu iš originalo, nors šiaip viską dėjau iš akies.
Šis pesto skanu ne tik su makaronais, bet ir kaip užtepėlė ant skrudintos duonos ir labai tinka žaliajai savaite.

Nepilnas puodelis alyvuogių
3 šaukštai pistacijų (nesūdytų. Jei naudosite sūdytas mažinkite arba iš vis nedėkite druskos)
2 skiltelės česnako
0,5 puodelio bazilikų lapelių (suspaustų)
100ml alyvuogių aliejaus
70g tarkuoto parmezano
žiupsnis druskos

Grūstuvėje sugrūskite česnaką, pistacijas ir druską, sudėkite bazilikų lapelius ir alyvuoges. Viską trinkite tol, kol pavirs smulkiais gabalėliais. Įpilkite gero alyvuogių aliejaus, sudėkite sūrį ir išmaišykite iki vientisos masės.
Galima smulkinti ir elektriniu smulkintuvu.

Skanaus :)

Idėja iš čia

0 komentarai (-ų):

Rašyti komentarą

 

Sekite