Purus keksas + žurnalas


Pamenate tobuliausius keksiukus? Tai va - jie turi konkurentą. Šį purų, puikų, burnoje tirpstantį keksą su spanguolių rūgštele. Tiesa jis turi vieną minusą - iš prastos skardos blogai išsiima. Todėl kitą kartą kepčiau jį pailgoje formoje su įklotu kepimo popieriumi.

Naudojau:
150 g 405D tipo miltų
1,5 a.š. kepimo miltelių
žiupsnelį druskos
230 g grietinėlės arba grietinės (ne mažiau 35% riebumo)
2 didelius kiaušinius
130 g cukraus
50g džiovintų spanguolių

Miltus sumaišykite su kepimo milteliais ir druska. Grietinėlę išplakite iki švelnių putų (neperplakite) Kiaušinius, cukrų, vanilę sudėkite į grietinėlės/grietinės masę ir išplakite. Suberkite spanguoles. Įsijokite miltus ir atsargiai išplakite. Tešlą sukrėskite į sviestu pateptą ir miltais pabarstytą kepimo formą. Kepkite 190 0C įkaitintoje orkaitėje 30-35 minutes.

Skanaus :)

Keksas pagal Forelles receptus

O čia mūsų pirmagimis - naujas kulinarinis žurnalas "Oc" :)


8 komentarai (-ų):

  1. Jau perziurejau, ka ten perziurejau, praktiskai suvalgiau. Kokios Jus saunuoles, sveikinu :)

    Lauksim Kaledinio zurnalo, tikiu, kad jis bus dar nuostabesnis.

    AtsakytiPanaikinti
  2. Maisto diletante - ir mes ir mes spurdam ir ruošiamės :) džiaugiamės sulaukę tiek komentarų

    AtsakytiPanaikinti
  3. Atrodo tikrai super purus! :) Pakeisčiau spanguoles kažkuo nedžiovintu ir valgyčiau, oi, valgyčiau :D

    AtsakytiPanaikinti
  4. Asta - dėk šaldytas, manau tiktų :) nors ir be nieko jis labai labai skanus :)

    AtsakytiPanaikinti
  5. Noreciau suzinoti,ar i "tobuluosiu keksiukus" reikia deti kambario temperaturos sviesta ar sviesta istirpinta ant ugnies? :)

    AtsakytiPanaikinti
  6. Sveiki, kaip buvo rašyta recepte 150g sviesto (ištirpinto). Manau klausimų nebekylą :)

    AtsakytiPanaikinti
  7. sveikinu su pirmagimio gimimu..;) esat šaunuolės..ir žiūriu su baltu pavydu..;)) taip ir toliau merginos..;)

    AtsakytiPanaikinti
  8. Oditele - ačiū :) džiaugiamės ir kuriame antrąjį numerį ;)

    AtsakytiPanaikinti

 

Sekite