300 g miltų
1 arb.š. kepimo miltelių
200 g sviesto, atšaldyto
160 g cukraus pudros
1 kiaušinio trynys
50 g cukraus pudros
800 g obuolių, nuluptų ir supjaustytų plonomis skiltelėmis
2 valg.š. cinamono
3 valg.š. cukraus pudros
100g mascarponės sūrio
2/3 tešlos išklokite nusegamą kepimo formą ir padėkite šaltai bent 30 minučių. Likusią tešlą suvyniokite į maistinę plėvelę ir taip pat padėkite į šaldytuvą.
Mascarponę išsukite su cukrumi ir cinamonu, tada sumaišykite su obuoliais.
Ant atšalusio pagrindo užberkite cukraus pudrą, sukraukite obuolius. Iš likusios tešlos iškočiokite plonas juosteles ir jomis papuoškite pyrago viršų.
Kepkite iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie valandą, kol gražiai parus.
Man neišėjo toks gražus, kaip Astai, bet tikrai skanus. Mascarponė duoda kreminę konsistensiją ir pyragas tirpte tirpsta. Norint galima pagardinti razinomis mirkytomis rome ar juodojoje arbatoje.
Skanaus :)
6 comments
Indre, ačiū tau už gražius žodžius! Teko sekundę net pamąstyti, apie kokias spalvas kalbi :)) Tikiuosi, kad jos visos ar bent daugelis atras vietą tavo kasdienybėje ;)
AtsakytiPanaikintiDžiaugiuosi, kad pyragas patiko! Ir, kaip ir sakiau, šaunūs patobulinimai ;)
Asta - verti jie :) o vietą tikrai atras - jau mintyse dėlioju, kas su kuo ir labai džiaugiuosi.
AtsakytiPanaikintiO pyragas tikrai puikus - su arbata niam kaip eina. Aš kaip ir tu nedėjau razinų ir man jų čia netrūksta :)
Čia tai pyragų pyragas...ir kodėl pasaulyje tiek daug yra visko, ką norisi pagaminti, paragauti :) o kartais net apsivalgyti :D
AtsakytiPanaikintiO kur dėti kiaušinio trynį? Turbūt į maskarponės kremą..?
AtsakytiPanaikintiSimona - tikrai. Tų receptų tiek daug, kad kasdien galima 4 kartus per dieną gaminti kažką ir bus vis nauja daugybę metų :)
AtsakytiPanaikintiNinel - trynys įeina į tešlą pačioje pradžioje. Gal minty turėjot baltymą? Tada taip - jį tikrai galima išplakti su mascarpone :) nepagadins reikalo
O kad tik valgytojų ir šaltuve gėrybių būtų pilna :D
AtsakytiPanaikinti