Trečiadienį Beatai išūžiau kokį skanų užkandį su baklažanais padariau. Buvo toks teisingai vykęs, kad nesinorėjo ir palikti niekam, bet dalinuosi mielai su blogeriais šiandienos šventiniams pusryčiams (mat šiandien birželio 14 yra teisingiausia tinklaraštininkų diena). Šiek tiek panašu į jau anksčiau gamintą patiekalą.
Skanus ir šiltas ir šaltas (tad tiks tiek vakarienei tiek pusryčiams).
O šį įkvėpė nuostabioje Kauno parduotuvėlėje "Vom Fass" (kas iš vokiečių kalbos reiškia "iš statinės") rastas granatų actas. Na kas gali jam į porą eiti kartu geriau nei baklažanas ir paprika?
Nekokios nuotraukos, pažadu pergaminsiu ir įdėsiu geresnių ;)
1 baklažanas
1 svogūnas
1 paprika
1 pomidoras
20 juodųjų alyvuogių
2 skiltelės česnako
25 ml balzaminio granatų acto
2 arb. š. aliejaus
druskos
pipirų
Baklažaną supjaustykite griežinėliais, juos perpjaukite dar į 4 dalis. Apibarstytkite druska ir palikite, kol išsiskirs skystis. Tuomet baklažano gabalėlius nuplaukite, nusausinkite. Į nesvylančią keptuvę įpilkite 1 šaukštelį aliejaus ir apkepkite baklažanus (tai yra mitas, kad jiems reikia labai prigerti - nesvylančioje keptuvėje iškepa ir su mažu kiekiu riebalų ir būna ne mažiau skanūs. Ne reklama, bet Delimano keptuvė man labai patinka). Atidėkite juos į šalį.
Sukapokite svogūną, papriką ir pomidorą. Alyvuoges perpjaukite pusiau. Keptuvėje įkaitinkite likusį šaukštelį aliejaus, sudėkite daržoves ir kepkite uždengę ant mažos ugnies, kol paprikos ims minkštėti.
Tuomet sudėkite baklažanus ir supilkite actą. Leiskite troškintis bent 20 minučių.
Paragaukite ir pagardinkite druska ir pipirais. Įspauskite česnako skilteles.
Paruoštą pagardą skanaukite su skrudinta ar šviežia duona.
Skanaus :)
2 comments
o granatu acta pakeisti kuom galima?
AtsakytiPanaikintiJūsų turimu ir mėgstamu balzaminiu actu :) granatų tiesiog duoda tokį vaisių aromatą.
Panaikinti