vištiena

Vištienos krūtinėle kepta orkaitėje be riebalų

09:00

Nuostabi kepta vištiena. Puikiai tiks savaitgalio pietums. Jei mėgstate Jamie O. receptus šis jums tikrai pasirodys panašus į vieną jų - man tikrai be galo patinka kartu su mėsa iškepti ir daržoves - kad būtų vieno puodo patiekalas.

3 porcijoms naudojau:
3 vištienos filė puseles po 100 g.
3 šaukšrus grūdėtų garstyčių
3 šaukštus medaus
6 nedideles bulves
6 vidutines morkas
2 svogūnus
6 česnako skilteles
1 citriną
druskos
pipirų
cukraus
kepimo maišelis

Sumaišykite garstyčias ir medų (jei medus kietas - jį pašildykite virš garų vonelės). Vištienos filė sudėkite į dubenį ir užpilkite šiuo mišiniu. Leiskite pasimarinuoti bent 2-3 valandas
Bulves nuskuskite ir supjaustykite nedideliais gabaliukais.
Morkas nuskuskite ir padalinkite išilgai į 4 dalis.
Svogūnus supjaustykite pusžiedžiais.
Česnako skilteles nulupkite ir perpjaukite pusiau.
Citriną supjaustykite griežinėliais.
Sudėkite visas daržoves į kepimo maišelį. Užberkite po žiupsnį druskos, pipirų ir cukraus. Pakratykite, kad susimaišytų. Įpilkite 3 šaukštus vandens.
Ant viršaus sudėkite vištienos filė, supilkite likusį marinatą į maišelį. Užriškite ir šaukite į iki 200 laipsnių įkaitintą orkaitę. Kepkite 30-40 minučių, kol vištienos filė bus gražiai iškepusi (prapjaukite maišelį ir smeikite šakute - pro susidariusią apkepusią luobelę turėtų bėgti sultys).

Skanaus :)

You Might Also Like

2 comments

  1. Buvo labai labai skanu, nors dariau su kiaulienos nugarine. Ir morkytes buvo idomaus skonio, kas mane maloniai nustebino, nes galvojau reikes ismesti :)) Tik bulves neiskepe per 40 minuciu, teko kepti dar kokias 20, nors lyg supjausciaus nedideliais gabaliukais :)

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Džiugu, kad patiko :) o dėl bulvių - na gal čia nuo veislės priklauso? Nes man viskas kaip ir gerai būna. Kitą kartą tuomet siūlau pjaustyti maždaug 1x1cm kubeliais. Man morkų - citrinų - prieskonių ir svogūnų derinsy tai kažkas nerealaus - galėčiau vien jas taip paruoštas valgyti :)

      Panaikinti