Patys puriausi blynai su kefyru

12:34

 

Turint du vaikus – itin purių blynų receptas privalo būti receptų asortimente. Iškepiau, pasidalinau savo asmeninio Instagram story ir sulaukiau tiek žinučių su klausimu „kaip“, kad nusprendžiau pasidalinti ir blog’e. Gal jo niekas jau neskaito, bet aš pati grįžtu ir gaminu tai, kas patiko ir puikiai pavyko kadais. Gal ir dar kažkam pravers, kas ieškos paprasto itin purių blynų recepto.


Išeis apie 18-20 blynų, kurių užteks 3-4 valgytojams.

Pasiimkite standartinį puodelį – tokį kur telpa 200-240 ml. arba standartinį amerikietišką matavimo puodelį. Čia pirma paslaptis, kadangi receptas amerikietiškas, tad viskas paremta tūriu, o ne gramais. 

Reikės:

2 puodelių miltų

2 arb. š. kepimo miltelių

1 arb. š. sodos (itin rekomenduotina! Tačiau skaitykite pastabą po receptu)

2 valg. š. cukraus (aš nedėjau, kadangi skanavo ir 2 m. vaikas)

Žiupsnelio druskos

Vanilės

2 puodelių kefyro

2 didelių kiaušinių


Pirmiausia sumaišyti visus sausus ingredientus. Tuomet ant viršaus pilkite 2 puodelius kefyro ir įmuškite 2 didelius kiaušinius. Greitai išmaišykite šakute, bet neplakite. 

Leiskite 10 min pastovėti. Čia antroji paslaptis – soda sureaguos su kefyru ir išpurens tešlą prieš kepant, o kepimo milteliai papildomai blynus  išpūs reaguodami su karščiu.

Kepkite įkaitintame aliejuje po maždaug 2/3 minutes iš abiejų pusių.


Pastaba: jei esate itin jautrus sodai kepiniuose – bandykite ją pakeisti papildomu šaukšteliu kepimo miltelių. Negaliu garantuoti, kas bus tokie pat purūs, tačiau tai gali būti išeitis jums :) 


Skanaus! 

You Might Also Like

0 comments