Viduržemio stiliaus salotos su sardinėmis

20:16

 

Kada jūs sužinojote apie sardines? Aš turbūt kokiais 1995 metais (o gal kiek vėliau? Nors skaityti išmokau dar darželyje) iš smagios knygelės vaikams „Donaldas ir lepečkojė pica“. 


Ją padovanojo tėtis ir tuomet močiutės ėmėme prašyti kepti… picas. Buvo išbandyta visokių: naminės tešlos pado, pirktinių iš kepyklų. Vakarietiška kultūra, jos maistas ir mados plūste plūdo ir mes, vaikai, svajojome apie viską, apie ką skaitėme komiksuose. Žinoma, ne apie sardines, bet jos taip įstrigo, kad šiandien planuodama vakarienę iškart prisiminiau šią knygą. 

Salotos vadinamo Viduržemio jūros stiliaus – šviežios daržovės, brinzos sūris. Sardinės čia atsidūrė kaip prieskonis ir papildomas baltymų šaltinis. Į kompaniją būtų puikiai tikęs raudonas svogūnas, tačiau jo nenusipirkau. Paskanaukite – sotu, maistinga, maloniai trašku.


1 porcijai reikės:

100 g konservuotų avinžirnių

1 vidutinio dydžio trumpavaisio agurko

5 mažųjų slyvinių ar vyšninių pomidorų

20 g brinzos sūrio (galite keisti feta)

2 aliejuje konservuotų sardinių

Šviežiai grūstų juodųjų pipirų

Plokščialapių petražolių

1 skiltelės citrinos


Į dubenį sudėkite avinžinius, supjaustytą agurką, perpus perpjautus pomidorus. Užtrupinkite sūrio. Sudėkite sardines ir apšlakstykite 1 šaukštu aliejaus nuo jų. Užberkite pipirų, pagardinkite petražolėmis ir patiekite su skiltele citrinos.


Skanaus!

You Might Also Like

0 comments