desertai

Languota prijuostė - tema kovo 1-12 + pūzdrai

22:38



Tikiuosi sėkmingai perimu prijuostę iš Aušros ir kviečiu papasakoti apie savo nesėkmes virtuvėje. Juk dažnam lietuviui smagiau, kai kaimyno tvartas dega. O ir ne mes vieni esam tokie išskirtiniai - šia tema visai nieko straipsnis -> čia . Tikiuosi atrasit ir iš tų nenusisekusių kepinių, viralų kažką linksmo, kas praskaidrintų nuotaiką :) Juk buvo, kad kepant pyragą išėjo blynai, o verdant sriubą ši pavirto troškiniu :) Jūsų pasakojimų, nuorodų lauksiu iki kovo 12 dienos el paštu indre7[eta]gmail.com (kad ne blogeriams būtų aišku - reklama šiuo el. paštu nepageidaujama)

O prie istorijos kviečiu pasidalinti receptu iš plikytos tešlos. Jei nei karto negaminot - bus iššūkis, o jei su ja geri draugai - manau puiki proga prisiminti ir nustebinti artimuosius gardžiais gaminiais ;)

O čia mano močiutės plikytos tešlos pyragėliai, tarp mūsų giminės geriau žinomi pūzdrų vardu (juos buvau minėjusi ir anksčiau -> čia, tik jie buvo gaminti pagal žurnalo Virtuvė receptą).
Nuo kitų profiterolių skiriasi tuo, kad šie visiškai neminkšti, o kieti, traškūs. Todėl juos lengva įdaryti kokiu tik nori įdaru - tiesiog gražiai atlaužti, prikrauti ir vėl uždengti. Niekada negaminu su sviestu - čia turbūt bene vienintelis patiekalas, kurį gaminu su margarinu (močiutė kepdavo su Eve, aš šįkart naudojau Rama).

Pūzdrų tešlai
150g kepinių margarino
250ml vandens
230ml miltų
5 kiaušiniai
Į puodą supilti vandenį, įdėti margariną. Šildyti kol ištirps ir užvirs. Po truputį suberti miltus nuolat maišant. dar pakaitinti, iki kol tešla bus vientisa, blizgi ir atšoks nuo puodo kraštų. Nukaisti. Šiek tiek pravėsinti, kad būtų galima laikyti pirštą. Mušti po vieną kiaušinį ir kaskart išsukti gerai, neplakti. Kai masė taps vientisa, dėti ant skardos šaukštu arba konditeriniu švirkštu. Masė padidės apie 4 kartus, taigi palikti nemažus tarpelius. Kepti iki 250 įkaitintoje orkaitėje apie 10 minučių, pradurti peiliu, po to primažinti iki 180 ir kepti dar 15-20 minučių įjungus ventiliatorių (jei yra).
Močiutės sviestinis kremas
2 kiaušiniai
1 stiklinė cukraus
1 šaukštas vanilinio cukraus
1 kupinas šaukštas miltų
200ml pieno
360g sviesto (kambario temperatūros)
Kiaušinius ištrinti su cukrumi, vanilinu ir miltais. Pieną užkaisti ant mažos ugnies, šiam užvirus supilti kiaušinių mišinį. Virti ant mažos ugnies nuolat maišant, kol pradės tirštėti. Atvėsinti iki tiek, kad būtų vos šiltas. Dėti po gabalėlį sviesto (ne daugiau 50g per vieną kartą) ir sukti šaukštu vis patrinant jį. Kai visas sviestas bus sudėtas plakti mikseriu iki vientisos masės.
Pudingo kremas
600 ml pieno
5 tryniai
5 šaukštai cukraus
5 šaukštai krakmolo
50 g sviesto
Išsukti trynius su cukrumi ir krakmolu, užpilti verdančiu pienu ir kaitinti ant mažos ugnies nuolat maišant, kol masė sutirštės. Nukaisti nuo ugnies, šiek tiek pravėsinti, įdėti sviesto ir išmaišyti. Uždengti kremą plėvele (tiesiog padėti ant paviršiaus) ir ataušinti iki galo.

Skanaus :)

You Might Also Like

5 comments

  1. Ir kaip aš maniau kad rašyti nieko nereiks? Nesiseka juk man, geriau kažką kept. Mes bandysim su Irmute pagal "fine cooking" pateiktą receptą iškept ir bokštą pastatyti, o tai jau baigia galvą išzyst. Tikiuosi pavyks ir nereikės aprašyti kaip nesėkmės :)

    AtsakytiPanaikinti
  2. Tai va galėsi papasakoti kaip nesiseka rašyti ir pasigirti, kokių produktų esi sugadinusi ;)

    AtsakytiPanaikinti
  3. Puiki tema, kaip tik turiu vieną plikytų sausainių receptą užslėpus :)

    AtsakytiPanaikinti
  4. Pasistengsiu ir aš parašyt šia tema:) Trumpai vakare:)) Tikiuosi pavyks:))

    AtsakytiPanaikinti