Labai norėjosi kažko skanaus ir gražaus, todėl nusprendžiau pamėginti receptą iš mažai naudotos knygos "Desperate Housewives Cookbook". Šie keksiukai - Brie variacija (originale jie su mėlynėmis). Šie gavosi gan nesaldūs - kitą sykį tikrai naudosiu daugiau cukraus. Bet pateikiu originalų receptą.
Taigi, jums reikės:
12 šaukštų tikrojo sviesto
1,5 puodelio pieno (naudoju Nescafe puodeliu)
3 didelių kiaušinių
1 apelsino žievelės, nutarkuotos (prieš tarkuojant gerai nuplauti su druska, kad dingtų vaškinis sluoksnis)
3 puodelių miltų
2/3 puodelių cukraus (bet kaip sakiau - man trūko saldumo, todėl manau jei bus daugiau - nebus blogai)
1 šaukštelio kepimo miltelių
3/4 šaukštelių druskos
1/4 puodelio maltų riešutų (nors jei jų ir nebus - manau nieko baisaus, man bent jau jų nesijautė)
24 šaldytų vyšnių
Į nesvylantį puodą sudėti sviestą ir pieną. Šildyti ant silpnos ugnies, kol maždaug pusė sviesto ištirps. Mišinį supilti į indą, išmaišyti iki kol visas sviestas ištirps. Sudėti kiaušinius ir nutarkuotą žievelę, išplakti viską iki vientisos masės.
Dideliame dubenyje sumaišyti miltus, cukrų, kepimo miltelius, druską, riešutus. Po to sudėti vyšnias. Išmaišius supilti sviesto ir pieno mišinį. Išmaišyti iki vientisos masės.
Į keksiukų formeles dėti po dvi vyšnias (būtų gerai, kad jos neatšiltų iki kol reikės kepti) ir pripildyti likusios tešlos apie 5mm nuo viršaus. Kepti apie 45 minutes 200 laipsnių karštumo orkaitėje ant vidurinės lentynėlės.
Išėmus palaikyti skardoje dar 10 minučių, tada išimti. Skaniausi jau ataušę, po poros valandų :)
12 šaukštų tikrojo sviesto
1,5 puodelio pieno (naudoju Nescafe puodeliu)
3 didelių kiaušinių
1 apelsino žievelės, nutarkuotos (prieš tarkuojant gerai nuplauti su druska, kad dingtų vaškinis sluoksnis)
3 puodelių miltų
2/3 puodelių cukraus (bet kaip sakiau - man trūko saldumo, todėl manau jei bus daugiau - nebus blogai)
1 šaukštelio kepimo miltelių
3/4 šaukštelių druskos
1/4 puodelio maltų riešutų (nors jei jų ir nebus - manau nieko baisaus, man bent jau jų nesijautė)
24 šaldytų vyšnių
Į nesvylantį puodą sudėti sviestą ir pieną. Šildyti ant silpnos ugnies, kol maždaug pusė sviesto ištirps. Mišinį supilti į indą, išmaišyti iki kol visas sviestas ištirps. Sudėti kiaušinius ir nutarkuotą žievelę, išplakti viską iki vientisos masės.
Dideliame dubenyje sumaišyti miltus, cukrų, kepimo miltelius, druską, riešutus. Po to sudėti vyšnias. Išmaišius supilti sviesto ir pieno mišinį. Išmaišyti iki vientisos masės.
Į keksiukų formeles dėti po dvi vyšnias (būtų gerai, kad jos neatšiltų iki kol reikės kepti) ir pripildyti likusios tešlos apie 5mm nuo viršaus. Kepti apie 45 minutes 200 laipsnių karštumo orkaitėje ant vidurinės lentynėlės.
Išėmus palaikyti skardoje dar 10 minučių, tada išimti. Skaniausi jau ataušę, po poros valandų :)
0 comments