Spaghetti su artišokais, alyvuogėmis ir pomidorais


Labai tinkamas vegetariškų patiekalų savaitei (čia jau net veganiškas gaunasi, nes man buvo skanu ir be sūrio).

Vienai gerai porcijai reikės:
alyvuogių aliejaus
1 skiltelės česnako
1 gerai prinokusio pomidoro
5-6 alyvuogių (naudojau žalias, bet tiks ir juodos)
2 šaukštų pomidorų pastos
3 gabalėlių konservuotų artišokų
šviežio baziliko
raudonėlių (švieži geriau, bet tiks ir džiovinti)
citrinos sulčių pagal skonį
druskos
pipirų

Keptuvėje įkaitinti aliejų, sudėti susmulkintą česnako skiltelę. Kol kepa supjaustyti pomidorus nedideliais gabalėliais. Sudėti į keptuvę. Susmulkinti alyvuoges ir vėl sudėti į keptuvę. Vis pamaišyti, ir kaitinti ant mažos ugnies kol pomidorai suminkštės (priklauso nuo prinokimo). Tuo tarpu susmulkinti artišokus, baziliką. Į keptuvę sudėti pomidorų pastą, gerai išmaišyti. Sudėti baziliką ir artišokus. Pagardinti druska, pipirais, paragauti ir jei norisi rūgščiau įspausti citrinos sulčių. Tiekti su mėgstamais makaronais.
Skanaus :)


7 komentarai (-ų):

  1. atrodo tai ispudingai,rasaus i savo sarasiuka ! tik juokas paeme kiek makaronu lekstej :))) visas pakelis?

    AtsakytiPanaikinti
  2. ooo, kokie gražūs pasikeitimai :)

    AtsakytiPanaikinti
  3. Aguonele - 1 norma jų (atmatuota spagečių matuokle, kuri manęs dar niekad nenuvylė ;) )

    Egle - ačiū, norėjosi vasariškiau pasipuošti :)

    AtsakytiPanaikinti
  4. Labai graži nuotrauka, tokia miela:) ir makaronai labai skaniai atrodo:))

    AtsakytiPanaikinti
  5. Ačiū :) mokausi tik fotografuoti (net ne su savo fotoaparatu), tai irgi laikau paskutines 2 labiausiai pavykusiomis :>

    AtsakytiPanaikinti
  6. What a fabulous pasty dish! Very appetizing. I love that shot!

    Cheers,

    Rosa

    AtsakytiPanaikinti
  7. Thanks Rosa :) i love this very much

    AtsakytiPanaikinti

 

Sekite