Pavasariškas patiekalas, patiks besilaikantiems dietos ar šiaip sveikai besimaitinantiems - mažai riebalų, o skonis puikus!
2 porcijoms reikės:
1 skiltelės česnako
1 vidutinio svogūno
1 poro baltosios dalies (jei mėgstate, dėkite ir žalios, nepakenks ;) )
pusės nedidelės žalios cukinijos
120g mėgstamų arba risotto ryžių (čia naudojau plikytų ir laukinių mišinį)
1 citrinos žievelės
500ml daržovių sultinio (naudojau grybų iš kubelio)
150g šaldytų arba šviežių žirnelių
druskos
pipirų
kapotų petražolių
trupučio peletrūno (galima nedėti)
50g tarkuoto parmezano (naudojau Džiugą)
Česnaką, svogūną, porą ir cukiniją smulkiai sukapoti. Didelę keptuvę padengti aliejumi (tiek, kad nesviltų), sudėti česnakus, svogūnus, porus ir cukinijas ir ant didelės ugnies pakepti 4-5 minutes nuolat maišant. Suberti ryžius ir citrinos žievelę. Dar pakepti, kol ryžiai taps visai skaidrūs.
Supilti ketvirtadalį sultinio ir viską virti ant vidutinės ugnies, kol ryžiai sugers visą vandenį (uždengti nereikia). Pakartoti, kol bus sunaudota apie pusė sultinio.
Įmaišykite žirnelius, pilkite sultinį (jei ryžiai ne risotto, o paprasti plikyti sultinio susinaudoja kiek mažiau). Užberkite druskos ir pipirų (aš naudojau Santa Maria mišinį su citrinžolėmis ), įmaišykite petražoles. peletrūną. Patiekite ir užbarstykite tarkuoto sūrio.
Skanaus :)
0 comments