Citrininis ispaninio šalavijo (chia) pudingas

 [ne reklama]
Pirmą kartą šį pudingą pagaminau dar 2018-ųjų sausį, kai mane ėmė keistai berti. Supratau, kad viskas - reikia rasti būdų kaip padėti sau mažinti sausainių, šokolado ir ledų kiekį. Jau ne kartą minėjau savo blog'e Tone it Up, bet būtent jos tą sausį atvėrė akis į šiek tiek sveikesnę mitybą.
Ispaninio šalavijo chia sėklos naudingos dėl savo maistinių medžiagų bei organizmą valančių savybių (visai kaip linų sėmenys, tik neutralesnio skonio bei nesioksiduoja).

Kuo skiriasi linų sėmenys ir ispaninis šalavijas, o kuo panašūs? Būkim sveiki paruošė štai tokią lentelę, kur žiūrėjo vertes 28 g sėklų (paros norma):
Linų sėmenysČija sėklos
Baltymai5.11 g4.4 g
Riebalai11.8 g8.6 g
Ląsteliena7.65 g10.6 g
Omega-36.38 g4.9 g
Omega-61.65 g1.6 g
B131%29%
B23%2%
B34%13%
B53%0%
B67%0%
Kalcis7%18%
Geležis8%0%
Magnis28%22%
Fosforas18%27%
Kalis7%1%
Cinkas8%7%
Varis17%3%
Manganas35%30%
Selenas10%0%
Tad abu produktai yra geri, tačiau chia sėklų nereikia malti.
Šiame pudinge būtina naudoti augalinį pieną, nes įprastą citrinos rūgštis sutraukia.Nuotraukoje matomas pienas parduodamas Rimi. Nors žinoma galima ir pačiam pasidaryti naminio migdolų pieno - receptas čia.

Citrininis ispaninio šalavijo (chia) pudingas
3 porcijos

35 g ispaninio šalavijo sėklų
2 valg. š. klevų sirupo
1 citrinos žievelė ir sultys
30 g anakardžių branduolių
230 ml augalinio pieno

Visus ingredientus sumalkite kokteilinėje arba rankiniu maisto smulkintuvu (indelyje su peiliukais, kuriame galima smulkinti riešutus). Padalinkite į 3 indelius.
Laikykite šaldytuve ir suvartokite per 4 dienas.

1 porcija 225 kcal

Skanaus :)


0 komentarai (-ų):

Rašyti komentarą

 

Sekite