avinžirniai

5 ingredientų keksiukai Velykoms be miltų

18:42

Prasidėjęs karantinas turbūt pakoregavo visų Velykų planus. Šiemet ir mes jas sutiksime tik mes du ir šuo. Iš esmės darbas namuose man nieko naujo, tad ši karantino dalis net gi maloni – vietoje 3 valandų mašinoje, kasdien jas paskiriu miegui, sportui, poilsiui – tai tikrai matosi pašviesėjusiame veide. Labiau liūdina negalėjimas susitikti su draugais ir artimaisiais – video skambučiai nepakeičia buvimo kartu. Na, bet viskas praeis ir šį karantiną prisiminsime tik kaip keistą laikotarpį.
Apie Velykas dviese labai negalvojau. Savaitgaliais visad pasilepiname gardesniais patiekalais, tad panašiai būtume darę ir šį, tik vietoje blynų būtų virti kiaušiniai. Tad Globus Lietuva žinutė su 5 ingredientų iššūkiu leido pagalvoti, kaip išradingai pagaminti šventišką patiekalą. Taip, tik penki ingredientai. Vienas jų Globus konservuota daržovė, kitas kiaušinis – dar 3 ir viskas.
Avinžirnių čia visai nesijaučia - tiesiog gardūs, purūs keksiukai. Į juos galima įdėti šokolado, džiovintų spanguolių ar geros kakavos – taip kaskart gausite kitą skonį. 

Keksiukai Velykoms be miltų
12 standartinių keksiukų

400 g konservuotų Globus avinžirnių
3 kiaušiniai
120 g žemės riešutų sviesto
120 g klevų sirupo arba cukraus
5 g kepimo miltelių

Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių. Funkcija - viršus apačia. Sudėkite visus ingredientus į kombaino indą su peiliukais ir išsukite iki vientisos masės. Kepimo formą patepkite aliejumi arba sviestu, sukrėskite keksiukų masę. 
Kepkite 25 minutes, kol keksiukai bus gražiai iškilę.
Kad neprarastų drėgmės - laikykite uždarame inde.

Skanaus :)

You Might Also Like

0 comments