Cukinijų makaronai zoodles su riešutų padažu (tinka keto)

Viena madingiausių dietų šiuo metu turbūt yra keto arba ketogeninė - kai valgoma daug riebalų ir baltymų, tačiau mažai  angliavandenių. Nesilaikau jos, tačiau kai kurie šiai mitybai tinkami receptai yra malonus netikėtumas. Pavyzdžiui cukinijų „makaronai“, dar vadinami zoodles (tardi zūdlai), yra lengva įprastus makaronus galinti kartais pakeisti alternatyva. Šis riešutų padažas suteikia puikaus skonio ir sotumo jausmą Be to jis itin tinka ir vištienai, nes turi azijietiškų natų.
Migdolų sviestą galite pakeisti skrudintų žemės riešutų sviestu.

Cukinijų makaronai zoodles su azijietišku riešutų padažu
3-4 porcijos

120 g migdolų sviesto
50 ml skrudintų sezamo aliejaus
70 ml mažai druskos turinčio sojos padažo arba tamari
50 ml ryžių acto
2 šaukštai čili pastos (kaip sambal oelek)
1 valgomasis šaukštas medus arba stevijos sirupo
1 skiltelė česnako, išspausta 
1 šaukštelis tarkuoto imbiero
2 jaunos cukinijos
1 arb. š. aliejaus kepimui

Į nedidelį puodą sudėkite visus ingredientus išskyrus cukinijas ir aliejų kepimui. Kaitinkite ant mažos ugnies, kol masė taps vientisa. Cukiniją sutarkuokite spiralizatoriumi arba šiaudeliais. Į keptuvę supilkite aliejų kepimui, apkepkite cukiniją ant didelės kaitros 2-3 minutes. Supilkite padažą ir išmaišykite. 
Galite tiekti su vištiena arba valgyti kaip atskirą patiekalą.

Skanaus :)

0 komentarai (-ų):

Rašyti komentarą

 

Sekite