Jamie Oliver

Vištiena su smidrais ir pomidorais

10:49

Pagaliau ir aš paragavau smidrų! Tikėjausi truputį daugiau iš jų, nes iš esmės tai priminė šviežius žirnius. Na, bet suteiksiu jiems antrą šansą kokiam pyragėlyje su sūriu, a la klasikiniame variante.
Šis receptas iš Jamie Oliver knygos "Gimęs gaminti". Jos neturiu, bet receptas buvo viešai prieinamoje ištraukoje čia. Heh, anadien kepta vištiena irgi truputį panaši į toje knygoje esančią J.O. su bombėjaus bulvėmis.
Skonis - super. Kepti pomidorai, balzaminis actas, smidrai. Viskas čia puikiai tiko. Truputis rūgštelės su paukštiena visa skanu. O kur paukštiena ir rozmarinas - tai tampa tobula. Truputis ryžių ir tai puiki, greita, sveika vakarienė.

1 porcijai reikės:
1 vištienos krūtinėlės (išmuštos, arba bent jau išilgai perpjautos, kad būtų plonenė)
6 nuluptų smidrų
6 vyšninių pomidorų
rozmarino (geriau šviežio, bet tiks ir džiovintas)
druskos
pipirų
alyvuogių aliejaus
40ml balto vyno
šlakelio balzaminio acto (naudojau Clearspring)

Išmuštą krūtinėlę įtrinkite druska, pipirais ir rozmarinu.
Nuluptus smidrus supjaustykite gabalėliais, pomidorus perpjaukite per pusę. Viską pagadinkite druska, pipirais, aliejumi ir rozmarinu. Į folijos krepšelį pirmiausia dėkite daržoves, tada vištienos krūtinėlę. Supilkite baltą vyną. Kepkite iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 25-35 minutes.
Patiekite su balzaminiu actu ir ryžiais.

Skanaus (:

Šaltinis J.O. "Gimęs gaminti" psl. 187

You Might Also Like

2 comments

  1. O man smidrai skaniausi vieni, mirkomi i melynojo pelesinio surio ''dipinga'' (pati kaip ten kas gaminasi nezinau, tiesiog teko ragauti pono Sauliaus is manovirtuve.com paruostu, buvo super, uzklausk receptuko padazo, pamatysi, susivalgys skaniai ir vieni, nors iki tol kiek ragavau vis nepatikdavo ir nepatikdavo jie man:)

    AtsakytiPanaikinti
  2. Na šiuo metu neturiu planuose mėlyno pelėsinio sūrio pirkimo, bet ačiū už idėją ;)

    AtsakytiPanaikinti