Vienas gardžiausių kremų/padažų. Rūgštu ir saldu. Tinka prie visko: blynų crepes, su pynute, tortų pagardinimui.
O paruošimui neužtruksite nei 10 minučių. Ruošiamas šis kremas mikrobangėje, bet jei nemėgstate jos manau tą patį efektą gausite šildydami ant mažos ugnies.
Jei perkaitintumėt kremą ir jame atsirastų kiaušinių gabalėlių - perkoškite per tankų sietelį.
Man išėjo apie 650ml
Naudojau:
2 citrinas
2 didelius kaimiškus kiaušinius
3/4 stiklinės cukraus
1/4 puodelio sviesto (apie 5-6 šaukštai)
Gerai nuplaukite citrinas. Kad jos būtų sultingesnės, dar neluptas pašildykite mikrobangėje 30 sekundžių/įmeskite į verdantį vandenį ir palikite ten 30 sekundžių.
Nutarkuokite žievelę.
Įmuškite kiaušinius į mikrobangei tinkamą indą aukštais kraštais (šildant masė padvigubėja). Suberkite cukrų ir plakite tol, kol masė pabals.
Išspauskite citrinas - iš jų turėtų gautis apie 200ml sulčių.
Sviestą ištirpinkite ir ataušinkite.
Supilkite sultis, žievelę ir sviestą į kiaušinių masę. Išplakite.
Dėkite į mikrobangę ir kaitinkite 1 minutę. Vėl gerai viską išplakite. Kartokite procedūrą dar 2-4 kartus. Kremas paruoštas, kai įkišus šaltą metalinį šaukštelį masė nuo jo nenuteka, o gražiai padengia.
Jei šildysite puode siūlau naudoti garų vonelę ir laikytis tos pačios procedūros: pakaitinti ir išplakti kelis kartus.
Paruoštą kremą supilstyti į sterilius stiklainius ir laikyti šaldytuve iki 2 savaičių.
Pagal My baking addiction
P.S. Jei yra naudojančių senas dujines orkaites, patarkit kaip su jomis normaliai kepti? Niekaip nebesuprantu, kokia temperatūra kepa, prieš kiek laiko jas reikia įjungti, kad įkaistų iki tiek kiek reikia? Kept iškepa, bet prie pyrago praktiškai budžiu... Jau turiu planą pirkti pakabinamą orkaitės termometrą... Labai laukčiau patarimų, nes artėja švenčių sezonas ir nesinori prigadinti kepinių :)
Paruoštą kremą supilstyti į sterilius stiklainius ir laikyti šaldytuve iki 2 savaičių.
Pagal My baking addiction
P.S. Jei yra naudojančių senas dujines orkaites, patarkit kaip su jomis normaliai kepti? Niekaip nebesuprantu, kokia temperatūra kepa, prieš kiek laiko jas reikia įjungti, kad įkaistų iki tiek kiek reikia? Kept iškepa, bet prie pyrago praktiškai budžiu... Jau turiu planą pirkti pakabinamą orkaitės termometrą... Labai laukčiau patarimų, nes artėja švenčių sezonas ir nesinori prigadinti kepinių :)
4 comments
Viriau panašų kremą, tik ne mikrobangų krosnelėje, o ant garų vonelės. Gavosi taip pat labai skanu :)
AtsakytiPanaikintiO dėl orkaitės sunku patarti... Jos visos su savo charakteriu ;) Aš kai tokią turėjau, kepdavau ant pačios mažiausios ugnies ir dažnai tikrindavau, ar dar neiškepė :)
Čia totalus gėris, todėl būti neskanu negali :))
AtsakytiPanaikintiTai ir aš taip darau. Bet kartais būna 40 minučių, rodo "200 laipsnių", karšta, o pyragas teliuskuoja... Matyt dar pro šonus pilnai neužsidarančius išeina šiluma...
išbandžiau ką tik šį kremą - visu 100proc. pritariu, kad tai totalus GĖRIS!!! ;) nerealus skonis, gaivus, mmm gardumėlis..;)
AtsakytiPanaikintiačiū Tau už receptuko pasidalinimą ;)
DŽiugu, kad patiko ir pavyko :) mhm tikrai gėris :)
AtsakytiPanaikinti