Nuostabūs keksiukai! Gaminu jau antrą kartą ir jie tokie pat minkšti, purūs, su švelniu prieskonių aromatu. O jei dar pagardinti šokolado gabalėliais... Smaližių rojus ir labai tinkamas kepinys Kalėdoms.
Ir nors pirmą kartą paragavusi melasos pagalvojau Feee anyžiai, kepiniuose jos skonis nėra toks aitrus.
Nors receptas nekėlė daug pasitikėjimo (ant karšto sirupo įsijokite miltus, sudėkite kiaušinius ir pieną ir išsukite) vis tik patikėjau juo ir gaminau. Na svarbu mikseris, kad neliktų gumuliukų - mano pigioji Riwa su šia užduotimi susidorojo :)
Tik bandantieji kepti Lietuvoje gali susidurti su Melasos gavimo problema. Ieškojau kas ją parduoda, bet neradau. Taigi galimos alternatyvos: medus, pakaitintas su vandeniu cukrus Molasses (jo turėtų būti Prismos ar IKI, Rimi parduotuvėse) ar bent jau Farinas (gamina DanSukker). Taip pat galima pridėti šiek tiek malto saldymedžio ar anyžiaus kvapui.
Jei kažkas žinote, kur Lietuvoje įsigyti melasos - pasidalinkite komentaruose.
Keksiukus ruoškite inde su snapeliu - tešla gaunasi skystoka, todėl bus patogu iškart išpilstyti į formeles.
12 keksiukų
100 g balto cukraus
2 kupini šaukštai medaus
3 kupini šaukštai melasos
175 g sviesto ar kepinių margarino
225 g miltų
1 nubrauktas arb. š. kepimo miltelių
1 valg. š. malto imbiero
1 arb. š. cinamono
2 kiaušiniai
100 ml pieno
šokolado gabalėlių (nebūtinai)
Papuošimui:
2 arb. š. citrinos sulčių
cukraus pudros
* Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių.
* Cukrų, medų, melasą ir sviestą sudėkite į indą ir šildykite, kol sviestas ištirps (galima virš puodo, galima mikrobangėje).
* Sumaišykite miltus su kepimo milteliais ir prieskoniais. Įsijokite šią masę į sirupo ir sviesto mišinį. Įmuškite kiaušinius, supilkite pieną. Viską gerai išsukite mikseriu.
* Supilkite paruoštą tešlą į 12 keksiukų formelių.
* Sukapokite šokoladą ir įmeskite po keletą gabalėlių į kiekvieną formelę.
* Kepkite keksiukus 30-45 minutes, kol įkištą pagaliuką ištrauksite sausą.
*Glajui sumaišykite citrinos sultis su tiek cukraus pudros, kad gautųsi tiršta masė. Sudėkite į iš kepimo popieriaus paruoštą tūbelę ir dekoruokite keksiukus (galima ir vos šiltus).
Skanaus :)
Pagal šį receptą
Ir nors pirmą kartą paragavusi melasos pagalvojau Feee anyžiai, kepiniuose jos skonis nėra toks aitrus.
Nors receptas nekėlė daug pasitikėjimo (ant karšto sirupo įsijokite miltus, sudėkite kiaušinius ir pieną ir išsukite) vis tik patikėjau juo ir gaminau. Na svarbu mikseris, kad neliktų gumuliukų - mano pigioji Riwa su šia užduotimi susidorojo :)
Tik bandantieji kepti Lietuvoje gali susidurti su Melasos gavimo problema. Ieškojau kas ją parduoda, bet neradau. Taigi galimos alternatyvos: medus, pakaitintas su vandeniu cukrus Molasses (jo turėtų būti Prismos ar IKI, Rimi parduotuvėse) ar bent jau Farinas (gamina DanSukker). Taip pat galima pridėti šiek tiek malto saldymedžio ar anyžiaus kvapui.
Jei kažkas žinote, kur Lietuvoje įsigyti melasos - pasidalinkite komentaruose.
Keksiukus ruoškite inde su snapeliu - tešla gaunasi skystoka, todėl bus patogu iškart išpilstyti į formeles.
12 keksiukų
100 g balto cukraus
2 kupini šaukštai medaus
3 kupini šaukštai melasos
175 g sviesto ar kepinių margarino
225 g miltų
1 nubrauktas arb. š. kepimo miltelių
1 valg. š. malto imbiero
1 arb. š. cinamono
2 kiaušiniai
100 ml pieno
šokolado gabalėlių (nebūtinai)
Papuošimui:
2 arb. š. citrinos sulčių
cukraus pudros
* Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių.
* Cukrų, medų, melasą ir sviestą sudėkite į indą ir šildykite, kol sviestas ištirps (galima virš puodo, galima mikrobangėje).
* Sumaišykite miltus su kepimo milteliais ir prieskoniais. Įsijokite šią masę į sirupo ir sviesto mišinį. Įmuškite kiaušinius, supilkite pieną. Viską gerai išsukite mikseriu.
* Supilkite paruoštą tešlą į 12 keksiukų formelių.
* Sukapokite šokoladą ir įmeskite po keletą gabalėlių į kiekvieną formelę.
* Kepkite keksiukus 30-45 minutes, kol įkištą pagaliuką ištrauksite sausą.
*Glajui sumaišykite citrinos sultis su tiek cukraus pudros, kad gautųsi tiršta masė. Sudėkite į iš kepimo popieriaus paruoštą tūbelę ir dekoruokite keksiukus (galima ir vos šiltus).
Skanaus :)
Pagal šį receptą
15 comments
Sveiki, o čia ne per daug saldu? Cukrus net 100g, dar medus, ir dar melasa saldi :)
AtsakytiPanaikintiNa tikrai ne. Originale visko buvo daug daugiau, pas mane jau sumažinta versija. Šiaip nebūna per saldu dar jei miltų ir saldumo būna 1:1, o čia išeina mažiau +didelis kiekis sviesto dar atskiedžia. Visi, kas valgė, gyrė :)
AtsakytiPanaikintiNa ar gali būti per saldūs keksiukai? Niekada :) Su juoda arbata,mmmm...
AtsakytiPanaikintiAš vakar ieškojau imbierinio meduolio recepto, tai visur (ne LT bloguose) naudojama melasa,o pas mus jos net su žiburiu nerasi. Gaila..
AtsakytiPanaikintiMaisto diletante - tu visai teisi. O šie tokie neatsivalgomi, kad reiktų kepti dvigubą skardą, jei nori pasidalinti :)
AtsakytiPanaikintiKarolina - matyt teks suktis ir keisti medumi aitriu. Pvz. kokių grikių
Labai įdomus receptas. Aš kaip keksiukų didžioji mėgėja būtinai išmėginsiu :)
AtsakytiPanaikintiRenata - garantuoju, kad patiks ;)
AtsakytiPanaikintiLabai labai dailūs keksiukai - tikrai tinkami šventėms :) Ir pats gaminimo būdas intriguoja ;)
AtsakytiPanaikintiNa gaminimas niekuo neišskirtinis, bet tikiuos bus išbandytas šis receptas ;)
AtsakytiPanaikintiČia gal nėra tikroji melasa, bet manau kaip pakaitalas tiktų: http://www.sveikiproduktai.lt/content/cukriniu-runkeliu-sirupas-demeter-450-g-bauck-hof
AtsakytiPanaikintiTikrai puiki idėja - juolab, kad šių parduotuvėlių yra turbūt kiekviename Akropolyje, tai bent didžiųjų miestų gyventojai galėtų išbandyti :)
AtsakytiPanaikintihttp://www.alio.lt/parduodame-melasa-pakuote-po-500-ml/ID14171403.html
AtsakytiPanaikintiBet ar tikrai ši melasa žuvims tinka ir žmonėms? Ta prasme nesiskiria jos niekuo?
AtsakytiPanaikintiRadau obuoliu melisana, uzsisakiau, pabandysiu :) http://vegetarizmas.com/product.php?id_product=293
AtsakytiPanaikintiŠaunu - lauksiu atsiliepimų :)
AtsakytiPanaikinti