Minkšti meduoliai


Nuostabūs minkšti meduoliukai. Jei tik turite galimybę naudokite melasą arba melasos cukrų ar bent Farinas cukrų. Jis duos ir spalvą ir aromatą. Neliko akimirsksiu.

2 1/4 puodelio (~315 g) miltų
1/4 a. š. šviežiai maltų juodųjų pipirų
3/4 a. š. malto cinamono
1/2 a. š. maltų kvapiųjų pipirų
1/4 a. š. šviežiai malto muskato riešuto
1/4 a. š. maltų gvazdikėlių
1/4 a. š. sodos
1/2 puodelio (~110 g) minkšto kambario temperatūros sviesto
3/4 puodelio (~150 g) rudojo cukraus
1/4 puodelio melasos
1 didelis kiaušinis
1/2 a. š. vanilės ekstrakto

Miltus sumaišykite su pipirais, cinamonu, kvapiaisiais pipirais, muskatu, gvazdikėliais ir soda.

Sviestą išplakite su cukrumi ir melasa iki purumo (~3 minutes). Įmaišykite kiaušinį ir vanilę. Maišant mikseriu nedideliu greičiu suberkite miltų mišinį ir maišyti, kol nebesimatys sausų miltų.

Tešlą kabinti šaukštu ir miltuotomis rankomis suformuokite ~3 cm skersmens rutuliukus.

Juos dėkite į kepimo popieriumi išklotas skardas paliekant 4 cm tarpelius. Kepkite iki 180º C įkaitintoje orkaitėje apie 15 minučių, kol meduoliai apskrus, o jų paviršius šiek tiek sutrūkinės. Meduolius 10 minučių ataušinkite ant grotelių.

Skanaus :)

Pagal Sonatiną

13 komentarai (-ų):

  1. ooooo, nors stok ir eik iš darbo namo, meduoliukų kepti :) fantastika! Aš tokių ieškau šimtas metų be šių metų!

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Vilma - dar yra šiek tiek laiko ;) tik labai rekomenduoju naudot ir melasą ir rudą cukrų, nes jie išeina nuostabūs :)

      Panaikinti
  2. Aš būtent mėgstu minkštus meduolius! tik reik nusipirkt molasses :D

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. ir neperkepti ;) ilgiau pakepti irgi skanūs, bet ima kietėti greičiau :)

      Panaikinti
  3. Atsakymai
    1. Melasos skystos buvau gavus dovanų iš UK :) o melasos cukraus yra pirkti didžiosiose RIMI - žiūrėk fb maisto blogeriuose Eglės foto ;)

      Panaikinti
  4. Indre, o kiek laiko jie islieka minksti?

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Sunku atsakyt, nes neliko per pusdienį... Čia gal tau Sonatina geriau atsakytų?

      Panaikinti
  5. Nepraėjo ir trys metai, ir prisiruošiau aš šiems meduoliams. :D Jau kaip ir baigiam valgyti (po 3 dienų jie vis dar minkšti (laikau ypač sandariame inde), jei dar kam įdomu būtų). Bet turiu klausimą: naudojau ne melasą, o medų ir nežinau ar dėl to, bet man "tešla" gavosi šlapio smėlio konsistencijos. Kamuoliukus pavyko suformuoti gniaužant, meduoliai irgi iškepė, bet ta tešla man ramybės neduoda, nes planuoju vėl juos kepti :) Gal po trijų metų ir galybės įsiterpusių kepinių tu pameni, kaip gi tavoji tešla atrodė? :)

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Vilma, neseniai juos kepiau ir kaip tik su medumi, tešla buvo lipni ir lengvai formavosi kamuoliukai. Svėriau viską gramais kaip surašiusi. Medus buvo skystas.

      Panaikinti
    2. Aš taip pat svėriau gramais. Medus buvo toks pasicukravęs. Gal dėl to tuomet? Na dar kartą bandysiu su skystu medumi, nes meduoliai tai geri :)

      Panaikinti
    3. Paslaptis atskleista: kaip ir įtariau - reikėjo ištirpinti medų. Šį kartą naudojau skystą, ir tešla gavosi tokia kokia reikia :)

      Panaikinti
    4. Smagu, kad pavyko ir nuo šiol meduoius bus lengviau gaminti :)

      Panaikinti

 

Sekite