Keista, bet iki šiol nebuvau valgiusi saldžiųjų bulvių. Receptas "Virtuvė Nuo... Iki..." žurnale suviliojo spalvingumu ir netikėtu skoniu, tad ryžausi.
Tikrai skanus reikalas. Paragavus žalią man pasirodė panašu į morkos ir bulvės hibridą. Tiesa bulvė buvo labai kieta ir galvojau, kad niekaip neiškeps, bet viskas puikiai pavyko.
Nuo recepto teko nukrypti, nes ne visko pas mamą buvo, bet manau pavyko tikrai neprastai :)
Naudojau:
1 didelę saldžiąją bulvę
2 šaukštus medaus
1 šaukštelį aliejaus
žiupsnį malto muskato riešuto
žiupsnį malto cinamono
žiupsnį aitriosios paprikos miltelių
žiupsnį maltų gvazdikėlių
žiupsnį druskos
Bulvę supjaustykite šiaudeliais. Medų ištirpinkite ir sumaišykite su likusiais ingredientais. Bulves paskleiskite ant kepimo popieriumi ištiestos skartos ir užpilkite medaus-prieskonių mišinį, gerai apvoliokite.
Kepkite iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 20 minučių.
Skanaus :)
Pagal "Virtuvė Nuo... Iki..." 2012 12
O dabar Medėjos 11. Reikia spėt sudalyvaut. Tad 11 teiginių apie mane:
1. Man labiausiai patinka skaičius 7.
2. Man nepatinka salierų lapkočiai, bet patinka šaknis.
3. Man labai patinka užsienietiški kulinariai žurnalai.
4. Svajoju apie sandėliuką prie virtuvės, kai turėsiu savo namus.
5. Turbūt niekad neragaučiau šunienos, tarakonų ir kitokių mano supratimų nevalgomų padarų.
6. Svajoju aplankyti Australiją.
7. Mėgstu skaityti fantastinius romanus.
8. Esu priklausoma nuo tirpios kavos su pienu (tik jokiu būdu ne 3in1).
9. Kaupiu receptų sąrašus, ką reikia pagaminti, o atėjus laikui gaminti, jo nesilaikau :).
10. Labai retai laikausi recepto tiksliai nuo A iki Z, bet savuosius pateikiu taip kaip gaminau.
11. Esu 90% optimistė.
Atsakau į Medėjos klausimus:
Ar žiūri kulinarines laidas? Jei taip kokias?Kartais žiūriu, tik ne per TV, o internetu. Visas Jamie Oliver, Virtuvės mitų griovėjus, Ramzio, Martha Stewart. Nors šiaip laiko nelabai yra jiems :)
Mėgstamiausias tortas
Kleopatra iš Šiaulių "Lyros" parduotuvės. O iš pačios keptų - neabejotinai Velnio maistas :)
Kokį ‘firminį’ patiekalą ar kepinį turi Kalėdoms?
Labai standartiška - Stohlen pyragas, imbieriniai sausainiai, Kalėdinė višta.
Ar tiki kokiais nors prietarais?
Manau, kad ne.
Brangiausia (ne finansine prasme) kada nors gauta dovana.
Sunku prisiminti. Bent dažniausiai nešiojami tai papuošalai gauti nuo mamos - auskarai ir apyrankė.
Svajonių atostogos.
Manau prie Viduržemio jūros, kur būtų šilta, daug šviežių vaisių, daržovių, žuvis.
Kiek porų batų turi?
Neskaičiavau :)
Juodasis šokoladas ar baltasis šokoladas?
Juodasis. Baltas gi neturi jokios naudos. Bet naudoti vietoj riebalų tinka.
Kokią šalį norėtum aplankyti?
Visas :) man patinka keliauti, tad visur būtų įdomu.
Aukštakulniai ar lygiapadžiai?
Bet kokie, svarbu patogūs :)
Mėgstamiausias posakis.
Kas nenužudo, padaro mus stipresniais.
Na o dėl klausimų kitiems, teks dar pagalvoti :)
Tikrai skanus reikalas. Paragavus žalią man pasirodė panašu į morkos ir bulvės hibridą. Tiesa bulvė buvo labai kieta ir galvojau, kad niekaip neiškeps, bet viskas puikiai pavyko.
Nuo recepto teko nukrypti, nes ne visko pas mamą buvo, bet manau pavyko tikrai neprastai :)
Naudojau:
1 didelę saldžiąją bulvę
2 šaukštus medaus
1 šaukštelį aliejaus
žiupsnį malto muskato riešuto
žiupsnį malto cinamono
žiupsnį aitriosios paprikos miltelių
žiupsnį maltų gvazdikėlių
žiupsnį druskos
Bulvę supjaustykite šiaudeliais. Medų ištirpinkite ir sumaišykite su likusiais ingredientais. Bulves paskleiskite ant kepimo popieriumi ištiestos skartos ir užpilkite medaus-prieskonių mišinį, gerai apvoliokite.
Kepkite iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 20 minučių.
Skanaus :)
Pagal "Virtuvė Nuo... Iki..." 2012 12
O dabar Medėjos 11. Reikia spėt sudalyvaut. Tad 11 teiginių apie mane:
1. Man labiausiai patinka skaičius 7.
2. Man nepatinka salierų lapkočiai, bet patinka šaknis.
3. Man labai patinka užsienietiški kulinariai žurnalai.
4. Svajoju apie sandėliuką prie virtuvės, kai turėsiu savo namus.
5. Turbūt niekad neragaučiau šunienos, tarakonų ir kitokių mano supratimų nevalgomų padarų.
6. Svajoju aplankyti Australiją.
7. Mėgstu skaityti fantastinius romanus.
8. Esu priklausoma nuo tirpios kavos su pienu (tik jokiu būdu ne 3in1).
9. Kaupiu receptų sąrašus, ką reikia pagaminti, o atėjus laikui gaminti, jo nesilaikau :).
10. Labai retai laikausi recepto tiksliai nuo A iki Z, bet savuosius pateikiu taip kaip gaminau.
11. Esu 90% optimistė.
Atsakau į Medėjos klausimus:
Ar žiūri kulinarines laidas? Jei taip kokias?Kartais žiūriu, tik ne per TV, o internetu. Visas Jamie Oliver, Virtuvės mitų griovėjus, Ramzio, Martha Stewart. Nors šiaip laiko nelabai yra jiems :)
Mėgstamiausias tortas
Kleopatra iš Šiaulių "Lyros" parduotuvės. O iš pačios keptų - neabejotinai Velnio maistas :)
Kokį ‘firminį’ patiekalą ar kepinį turi Kalėdoms?
Labai standartiška - Stohlen pyragas, imbieriniai sausainiai, Kalėdinė višta.
Ar tiki kokiais nors prietarais?
Manau, kad ne.
Brangiausia (ne finansine prasme) kada nors gauta dovana.
Sunku prisiminti. Bent dažniausiai nešiojami tai papuošalai gauti nuo mamos - auskarai ir apyrankė.
Svajonių atostogos.
Manau prie Viduržemio jūros, kur būtų šilta, daug šviežių vaisių, daržovių, žuvis.
Kiek porų batų turi?
Neskaičiavau :)
Juodasis šokoladas ar baltasis šokoladas?
Juodasis. Baltas gi neturi jokios naudos. Bet naudoti vietoj riebalų tinka.
Kokią šalį norėtum aplankyti?
Visas :) man patinka keliauti, tad visur būtų įdomu.
Aukštakulniai ar lygiapadžiai?
Bet kokie, svarbu patogūs :)
Mėgstamiausias posakis.
Kas nenužudo, padaro mus stipresniais.
Na o dėl klausimų kitiems, teks dar pagalvoti :)
8 comments
O, kaip džiaugiuosi, kad patiko! :)
AtsakytiPanaikintiPatiko :) be kardamono, bet manau neprasčiau :)
PanaikintiIndre, o saldzios bulves zinok labai gerai; visko is ju galima prigaminti, pradedant bulviu kose, baigiant visokiausiais desertais; tokia labai jau universali darzove; o tavo siaudeliai atrodo super apetitnai; as irgi daznai tokius kepu;
AtsakytiPanaikintiSužinojau :) manau ir daugiau bandysiu su jomis kažką gaminti. Vis tik spalva nuostabi!
PanaikintiKaip smagu, kad laiko atsakyt radai :)
AtsakytiPanaikintiAš vis dar nesu ragavus saldžiųjų bulvių.. :D
Atsakyt radau, ale sugalvot nepažadu. Kažkaip laikas iki švenčių tirpsta :)
PanaikintiO saldžias bulves pamėgint verta - įdomus reikalas, daug skanėstų su jomis galima pagaminti :)
Klausimukas. Ar jos tik karstos valgomos?
AtsakytiPanaikintiMes jas valgėme šiltas :)
Panaikinti