duona

Pieniška balta duona

20:58

Džiaugiuosi galimybe išbandyti Electrolux duonkepę-mikrobangę-konvekcinę krosnelę. Gaila, kad ji pas mane gyvena labai užimtu darbas-mokslai periodu, bet tikiuosi dar spėsiu išbandyti ir kitas jos funkcijas, nes kol kas namie karaliauja šis kepinys. Labai buvau pasiilgusi šios purios duonos (nors duona nepavadinčiau - tai tikrų tikriausia bulka). Apie patį prietaisą galite paskaityti pas Elžbietą, o aš pasiūlysiu tiesiog receptą, kuris tikrai turėtų jums patikti.

Vienam kepalui naudojau:
250ml šilto pieno (šiltas kai galima laikyti pirštą)
1 kiaušinį
2 šaukštus minkšto sviesto
4 šaukštus cukraus
1 šaukštelį druskos
3 stiklines aukščiausios rūšies miltų (1 stiklinė - 237ml)
2 šaukštelių sausų mielių

Visus produktus eilės tvarka sudėti į duonkepę, pasirinkti Prancūziškos duonos/Brioche programą. Po 3-4 valandų mėgausitės skoniu kaip vaikystėje. Su stikline pieno ši bulka idealu.

Norint gaminti rankiniu būdų:
Išplakite pieną, kiaušinį ir sviestą. Sumaišykite cukrų, druską, miltus ir mieles. Sumaišykite sausus ir šlapius ingredientus. Minkykite 10-15 minučių. Leiskite pakilti 1 valandą, tada perminkykite vėl bent 10 minučių, vėl leiskite pakilti bent valandą kepimui skirtame inde. Kepkite iki 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje bent valandą-pusantros. Patikrinkite įkišę medinį pagaliuką.

Skanaus :)

You Might Also Like

2 comments

  1. Prisiminiau, Tu dar mąstai apie ką nors panašaus į kepėjus be stabdžių? Noriu įsiprašyti Tau į kompaniją. Mielai prisidėčiau prie panašaus projekto. Tai kai turėsi daugiau laisvo laiko, pasakyk :)

    AtsakytiPanaikinti
  2. Šaunu! Tačiau visi reikalai ir pamąstymai yra atidedami iki laiko "po bakalauro" t.y. maždaug birželio 7 ;)

    AtsakytiPanaikinti