avinžirniai

Gausios lapinio kopūsto kale salotos

18:14

 Lapinis kopūstas kale tikrai ilgą laiką nebuvo mano favoritų sąraše. Ką ir kalbėti - praeidavau ir nepažiūrėdavau. Bet kartą sugundė akcija, po kurios itin pamėgau traškučius (kale traškučių receptas čia). Taip šis gražus augalas atsidurdavo vis dažniau mano šaldytuve. Išbandžiusi kokteilį, nusprendžiau jaukintis ir salotų pavidale - juk visi tik ir kalba kokia tai super daržovė. Pirmas kartas buvo nesėkmingas - kartūs, kietoki lapai visai nepatiko. Tačiau sausio mėnesį priėmusi  Tone it Up 5 day detox iššūkį vėl prisiminiau šį kopūstą. Pagaliau teisingai perskaičiau instrukciją, kad šį kopūstėlį reikia gerai pamasažuoti. Teisingai perskaitėte - susmulkintus lapus reikia trinti su aliejumi ir šiek tiek druskos. Visas šis procesas sumažina arba visai panaikina kartumą ir padaro jūsų salotas švelnias. Nuo to karto šis kopūstas nuolat randa kelią į mano šaldytuvą.
 Gausioms lapinio kopūsto kale salotoms reikės (1 porcija):
5-6 kale kopūsto lapai
1 valg. š. alyvuogių aliejaus
žiupsnis druskos
žiupsnis pipirų
1/2 saldžios bulvės
1 pomidoro
1/2 nedidelio raudonojo svogūno
2 valg. š. konservuotų avinžirnių
1 valg. š. kepintų anakardžių riešutų
1 valg. š. granatų padažo (galite keisti balzaminio acto kremu)
1/2 citrinos žievelės
1/2 citrinos sulčių

Lapus nuskabykite nuo stiebų, pasmulkinkite. Sudėkite į indą, įpilkite aliejaus, užberkite druskos ir trinkite masažuokite 1-2 minutes. Pagardinkite pipirais.
Saldžią bulvę, pomidorą ir raudoną svogūną susmulkinkite, dėkite į indą su lapinio kopūsto lapais. Suberkite avinžirnius ir pirštais patrupintus anakardžius. Pagardinkite granatų padažu, citrinos žievele bei sultimis. Išmaišykite ir tiekite.
Skanaus :)

You Might Also Like

0 comments