Speculaas

Puikus kalėdinių sausainių receptas . Šiandien išbandžiau ir pastebėjimas, kad cinamono gal kiek daugokai - valgant su kava ar arbata visai nieko, bet jei norisi sausus graužti tai kiek per daug ir veliasi jis. Tešla viena iš tų kurių nemėgstu - trupa, sunkiai kočiojosi, bet rezultatas vertas dėmesio. Iš duoto kiekio išeina apie 3 skardas sausainių. Iškart pakvips viskas aplinkui naudojant tokį prieskonių mišinį ar kad ir dr.oethker kalėdiniam vynui skirtus prieskonius.

10 komentarai (-ų):

  1. Nuotrauka... Nuotrauka kuuuur? :) Juokauju :) Aš vakar ir šiandien kepiau sables, bet niekaip nufotkint nepavyksta ;)

    AtsakytiPanaikinti
  2. Aš šiandien ir kritišku žvilgsniu permečiau blog'ą akimis ir nusprendžiau, kad daugiau nei pusė nieko nevertas, dėl nuotraukų...

    AtsakytiPanaikinti
  3. Na tiesiog, jos tikrai nekokios - jei valgyt ir skanu ale nesižiūri - nemoku pagaut. O kaip nemėgstu knygų be foto, taip ir blogui. Geriau mažiau, bet geresnių...

    AtsakytiPanaikinti
  4. Cha cha, paveiksliukomanė :) man iš esmės tinklaraščiuose ir žurnaluose paveiksliukai ir fotografijos yra labai svarbu, bet va, knygose - ne. Ypač senose. Na, nereikia ir tiek.

    O va, naujo leidimo knygose jos dažnai būna apgaulingos. ir netgi labai.

    AtsakytiPanaikinti
  5. Žinau - juk pusę produktų reikia iki galo termiškai neapdoroti, kad jų spalva liktų tinkama nuotraukoms :]

    AtsakytiPanaikinti
  6. neeee... Indre, pusė produktų reklamose pvz. būna ten nevalgoma :))). Šarūnė tau pripasakotų, kokių nesamonių yra ant salotų pripurškusi, o aš tau galiu išduot, kuo šokoladą esu lakavusi ;). aišku, nuotrauka nuotraukai nelygu, dabar jau madingas (ačiū Die ir J.Oliveriui) ir skanus "bardakėlis" su neišlaižytu apšvietimu ir pateikimu. o tu nesinervink, visi blogai skiritngi ir tai gerai, visi autoriai saviti, o tai puiku, kokybė - sąlyginis dalykas, kartais ji - nuoširdumas. oh... pagalvoju, jei mane paliktų be asmeninės fotografės, tai visi mano įrašai KOKONE pvz. būtų su paišytinėm barankom ir katarinkom ;). arba dar bandyčiau skanuot - su fotiku susipykau seniai, kai Šarūnė studijuot įstojo..

    AtsakytiPanaikinti
  7. Žinau kaip fotografuojami daiktai - kad vietoj vyno pila alyva, kad suktuos kabliu, ir kad lakuoja ir pudruoja ir nedakepa. Na bet vistiek - kitų blog'ai man atrodo apetitingesni nei mano. Taip sakant blog'ui krizė :D

    AtsakytiPanaikinti
  8. Indre, linkiu krizei kuo greičiau praeiti, o Tau toliau pasakoti mums savo virtuvės istorijas! ;P
    Man nuotraukos knygose, žurnaluose nėra svarbios gal net kartais priešingai: džiaugiuos, kai man nėra suponuojama, kaip turėtų atrodyti patiekalas. Bet blog'uose man kažkodėl tai foto tiesiog būtina :) Mėgėjų blog'uose, aišku, visko pasitaiko - kartais geriau, kartais blogiau pavyksta...bet man tas ir patinka... Kažkaip jaučiasi tada, kad už blogo "gyvas žmogus" yra, o ne kažkokia beveidė profesionalų komanda..

    AtsakytiPanaikinti
  9. Kad nekyla paskutiniu metu ranka nieko fotografuoti - žinau, kad nebūsiu patenkinta rezultatu. O ir paskutiniai gaminiai nevykę, kad net sau nesisaugau - šiandien kepti turėję būti ploni meduoliai pavirto tokiais kaip iš molio drėbtais :D Ir nors valgyt dar galima su saldžia kava rodyt tikra niekam nesinori, o tik paslėpti...

    AtsakytiPanaikinti

 

Sekite