eklerai

Nesaldūs eklerai su lašiša ir varškės kremu

09:00

Visą savaitę svajojau apie nesaldžius eklerus su lašiša. Net negaliu paaiškinti kodėl. Gal todėl, kad mašinoje gulėjo žymiųjų Elytės eklerų vizitinė kortelė? Kaip bebūtų – spalio 31 vietoj helovino vakarėlio ofise nusprendžiau likti namie ir šiuo receptu nudžiuginti vyrą. Tai tikrai šiek tiek šventiškas, nors ir visai nešiurpus, patiekalas.
Eklerus paruošti yra lengviau nei atrodo. Svarbiausia yra plikyta tešla, kurią paruoš ir naujokas. Svarbu pakaitinti tešlą ir ją šiek tiek išgarinti neprisvilinus prie dugno. Tuomet eklerai iškeps geriau. Kaip atrodo eiga – galite matyti mano Instagam profilio „Highlights“ skiltyje „Eklerai“. Mano profilis www.instagram.com/gpmagija .
Žemiau pateiktas tešlos receptas yra su pienu (iš Gardu Gardu). Seniau kepdavau pagal močiutės receptą, kurį rasite ČIA. Realiai tai tie patys profiteroliai (arba pūzdrai), tik pailgi. Koks skirtumas tarp mano močiutės ir žemiau pateikto recepto? Pienas. Ką jis duoda plikytai tešlai? Visų pirma gaminiai su pienu bus šiek tiek minkštesni. Antra – labiau apskrus, nes piene esantys baltymai kepdami suteikia spalvą. Spręsti jums. Mano močiutė kepdama pūzdrus vertindavo jų šviesią spalvą, todėl pirmą greitai apkepdavo, o po to palikdavo džiūti orkaitėje. Žemiau pateiktą receptą kepiau vienodoje temperatūroje. Manau kitą kartą kepčiau močiutės būdu, nes kai kurie šiek tiek subliuško. Žinoma tai gali priklausyti iš nuo orkaitės – manoji paprasta, ne garinė, kokią naudojo Gardu gardu.

Įdarui pasirinkau varškės kremą, špinatus ir lašišą. Tačiau puikiai tiks ir kreminis sūrelis ar kitas, kokį mėgstate. Šiuo metu mano mėgstamiausi prieskoniai yra mišinys su džiovintomis alyvuogėmis, tad ir varškei panaudojau juos. Labai tiko.


Nesaldūs eklerai su lašiša ir varškės kremu
10 eklerų

Eklerų tešlai:
100 ml pieno
100 ml vandens
90 g sviesto
druskos
120 g miltų
3 kiaušiniai

Varškės kremui:
200 g liesos varškės
50 ml 30% riebumo grietinėlės
1 arb. š. prieskonių mišinio su džiovintomis alyvuogėmis, paprikomis, svogūnais, petražolėmis arba kitų mėgstamų
1 skiltelė česnako
druskos
pipirų

Pateikimui:
Lašišos
Špinatų lapelių

Pirmiausia ruoškite tešlą.
Įkaitinkite orkaitę iki 160 laipsnių su funkcija viršus-apačia ir ventiliatorius.
Į nedidelį puodą supilkite vandenį, pieną, sudėkite gabalėliais susmulkintą sviestą. Užvirkite maišydami, kol sviestas ištirps. Nukaiskite. Nuolat maišydami suberkite druską ir miltus. Išmaišę tešlą ją vėl dėkite ant ugnies ir maišykite, kol masė taps blizgi. Nukaiskite. Muškite po vieną kiaušinį ir maišykite. Iš pradžių masė nenorės susimaišyti, bet šiek tiek ilgiau pasukus tešlą šaukštu tikrai išsimaišys. Paruoštą tešlą dėkite į konditerinį maišelį su žvaigždutės formos antgaliu. Ant kepimo popieriumi išklotos skardos išspauskite 10 eklerų. Palikite tarp jų bent po 2,5 cm tarpus, nes tešla plėsis. Man tilpo 5 eilutės po 2 eklerus. Kepkite 40 minučių. Ar eklerai jau iškepė galite suprasti pabeldę nagu ar šaukšteliu – garsas turi būti duslus, lyg viduje būtų oro. Atvėsinkite praviroje orkaitėje.

Paruoškite varškės įdarą. Į maisto smulkintuvą su peiliukais supilkite grietinėlę, prieskonius (taip sausi prieskoniai greičiau išmirks ir atsiskleis jų skonis), tuomet sudėkite varškę ir gerai išsukite.

Tiekite. Eklerus įpjaukite iki pusės, konditeriniu maišeliu arba šaukšteliu dėkite varškės kremo, lašišos, špinatų.

Skanaus :)

You Might Also Like

0 comments