Aguoninės bandelės su varške

Kai paskaitai, kad Mantingos spurgose yra net 9 maisto priedai, kažkaip praeina noras valgyt pirktinius gaminius... Paprastutės bandelės su gardžiu kokosinės varškės įdaru.

Tešlai reikės:

0,5 puodelio šilto pieno
25-30g šviežių mielių
2 1/2 puodelio kvietinių miltų
1 šaukštelis druskos
1/4 puodelio cukraus
saujos aguonų
1 kambario temperatūros kiaušinis

Įdarui:
Naminės arba labai riebios varškės apie 200-250g
1/4 puodelio cukraus
50g kokoso drožlių
1 kupinas šaukštas riešutų kremo su gabaliukais

Mieles ištirpinti piene ir leisti pabūti 15 minučių. Į dubenį sudėti miltus, druską, cukrų, aguonas, įmušti kiaušinį ir supilti pieną su mielėmis. Gerai išmaišyti, kai tešla darosi vientisa imti minkyti. Jei kimba prie rankų - užsiberti dar truputį miltų (bet nepadauginti, kitaip bandelės bus kietos). Dubenį apsukti plėvele ir palikti šiltai pakilti 1-2 valandas (kol tešla padvigubės).
Įdarui sumaišyti visus ingredientus.
Pakilusią tešlą dėti ant miltais pabarstyto arba kepimo popierium aptiesto stalo. Iškočioti apie 7-8mm storio lakštą. Aptepti įdaru ir susukti į ritinį. Sukti atsargiai, nes tešla minkštoka ir lipni. Susukus supjaustyti ir dėti į skardą. Jei norit, kad bandelės būtų gražesnės tešlą dalinkit pusiau ir darykit mažesnes bandeles. Kepti 20 -30 minučių 200 laipsnių temperatūroje (kol bus gražiai rusvos).
Skanaus :)

9 komentarai (-ų):

  1. Thank you :) they gone in a minute :)

    AtsakytiPanaikinti
  2. Oi, Indre, šitos bandelės atrodo nerealiai! :) Varškė ir kokosas... Tobula, saugaus tuojau pat :)

    AtsakytiPanaikinti
  3. Tik įspėju - jos nebus tos minkštosios (nėra riebalų tešloje), nes gaminau, kad atlaikytų ir nešiojimus, nesusitrintų :]

    AtsakytiPanaikinti
  4. Nesupykite, bet aš tiesiog NEPAKENČIU, kai kiekiai rašomi visokiais puodeliais ir stiklinėmis :( :( :( Negi taip sunku nurodyti gramais? Juk taip žymiai tiksliau...

    25-30g šviežių mielių - gal galėtumėte patarti, kiek dėti sausų mielių? Nes parduotuvėse rasti šviežių mielių - misija neįmanoma...

    2 1/2 puodelio kvietinių miltų - tai kiek čia miltų? Atsiprašau, bet tikrai nesupratau.. Ačiū už atsakymus ir nesupykite už kritiką, nes apskritai Jūsų blogas man labai patinka - nuoširdus, smagus, daug gerų receptų, Sėkmės Jums ;)

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Beje puodelius į gramus neblogai konvertuoja http://www.traditionaloven.com/conversions_of_measures/flour_volume_weight.html

      Panaikinti
  5. Ech, truputį pasikarščiavau, parašydama, kad nepakenčiu tokių nurodymų su puodeliais, atsiprašau :) Gal nepublikuokite to mano komentaro... :) Tiesiog man patinka (ypač konditerijoje) tikslumas, nes tai manau tiesiog būtina norint gerai iškepti kokius sausainius ar tortą.
    Bet vis vien norėčiau sužinoti, kiek gramų sausų mielių užtektų šioms bandelėms? Nes kaip jau rašiau, šviežių tikrai pastaruoju metu nerandu pirkti. Ir dar - ar galima įdėti sviesto ar aliejaus įpilti, nes norėčiau, kad jos būtų minkštesnės :)

    Labai ačiū :)

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Gramais nerašau, nes neturiu ir nenaudoju svarstyklių :) jų kol kas pirkti ir neketinu...
      1 puodelis miltų atitinka maždaug 125 gramus, tad 2,5 puodelio bus 312,5 gramo.
      Dėl mielių - 7g sausų mielių atitinka 20g paprastų (šlapių) mielių. Nesu tikra kokias sausas žadate naudoti, tačiau pažiūrėkite ką rekomenduoja pakuotė. Kartais būna parašyta, kad pvz. pakelio kiekis skirtas 1 kg miltų. Paprašysiu draugės, kuri naudoja svarstyklės, kad pasvertų 2 su puse puodelio miltų ir jei paliksite el.paštą - atsiųsiu kiek.
      Aliejaus ar tirpinto sviesto tokiam kiekiui dėčiau apie 70-80ml.
      Dar galite pamėginti Aguonėlės receptą - jame viskas gramais :) http://aguonele.blogspot.com/2013/01/mielines-bandeles-su-varske.html

      Panaikinti
    2. Ačiū Jums dar kartą už patarimus ir nuorodą :)

      Panaikinti

 

Sekite