No meat

Pavasario salotos

18:32

Kas jums simbolizuoja pavasarį? Gali pasirodyti keista, bet man jis prasideda nuo ridikėlių. Žinau, kad tai birželio augalas (praeitą savaitę sužinojau), bet kai jie ima puoštis Maximos lentynas negaliu atsispirti jų neįsigijusi. Taip ir atsirado šios salotos (turbūt daug kas darote +- panašias), kad išbandyti visas šviežienas kartu: ispaniškus pomidorus (kurie jau saldūs, nes pagaliau normaliai sumokę), lietuviškus ilgavaisius agurkus (bent truputį primenančius tuos iš sodo), lenkiškus ridikėlius, paprikas (jas prapjovus ir paragavus jaučiasi, kad jos sultingesnės nei gruodžio mėnesį), traškias salotas (nes labai nemėgstu tų šviesiai žalių - jos karčios!).
Ką čia dėjau:
salotų
agurką
pomidorą
ridikėlių
žaliųjų alyvuogių
raudonosios paprikos
brie (eksperimentinis įdėjimas, visai tiko, ypač jei būtų buvę su graikiniais riešutais)

Padažui sumaišiau šaukštelį raudojo acto, šaukštelį vorčesterio padažo, grūstų lazdyno riešutų ir du šaukštelius aliejaus (nors čia labai būtų tikęs padažas iš raudonojo acto, sojos padažo, grūdėtųjų garstyčių ir medaus 1:1).
Brie supjaustyti ir palikti bent 5min prieš valgant - taip atsiskleis jo tikrasis skonis, nebus "užšalęs". Jei salotos bus patiektos ne iškart, pomidorų ir agurkų sėkliukes rekomenduoju pašalinti, alyvuoges gerai nusausinti ir padažą pilti tik prieš patiekiant - nepavandeniuos.
Skanaus :)

You Might Also Like

0 comments