Bulka

Kitaip šios duonos nepavadinčiau kaip tik bulka. Ir nors kalbininkai labai prieštarauja, tai toks gražus ir tinkamas žodis šiam kepiniui. O dabar apie viską nuo pradžių...
Nuo liepos pabaigos užpuolė darbai ir visai nebuvo laiko gaminti kažką įdomesnio. Populiariausias mano vasaros patiekalas - empanados. Jas turbūt gaminau daugiau nei 7 kartus per tą tarpą. totalus gėris. Atšvenčiau savo 22. Ramiai ir be jokių kulinarinių gudrybių. Vėliau per šventimą #2 gaminau visad puikiai pavykstantį Forelles persikų pyragą.
Po Kulinarijos studijos renginio gavau laišką siūlantį nemokamai išbandyti Electrolux duonkepę. Aišku, kad susiviliojau, juolab, kad tokio daikto gyvo buvau net nečiupinėjusi. Daiktas didelis. Ir kaip teko patirti naudingas. Pirmam kartui mėginau svogūnų duoną pagal Forellę. Įdėjau šiek tiek per daug vandens todėl duonelė sunkiau pakilo, o pakilusi susmego. Kitą sykį atidžiau rinkausi receptą ir labai žiūrėjau proporcijų.
Šita duona nuostabi. Gaminta beveik pagal Sonatiną, bet šiek tiek pakeičiau proporcijas ir sudėtį.
Taigi, vienai 750g bulkai reikės:
250ml pieno
1 kiaušinio
3 šaukštų cukraus
1 šaukštelio druskos
3 stiklinių duonos miltų (1 stiklinė - 237ml) (duonos miltai - tai pirmos rūšies miltai, 812 B (Kauno grūdų, oranžinis pakelis arba Šiaulių malūno mėlynas)
2 šaukštelių sausų mielių

Visus produktus eilės tvarka sudėti į duonkepę, pasirinkti Prancūziškos duonos Brioche programą. Po 3 valandų mėgausitės skoniu kaip vaikystėje. Su stikline pieno ši bulka idealu.
Skanaus :)

8 komentarai (-ų):

  1. Gaila, kad svogūninė duona nepavyko :( mano pirmoji kepta duona buvo su obuoliais, kurių gal padauginau, gal per sultingi buvo, bet irgi nepavyko, o paskui pradėjau jau tokias bulkas kept ir stebėt tešlą, va tada galėjau pereit ir prie sunkesnių variantų. O bandei pyragų/keksų funkciją? Tos tai niekaip neįkertu, kažkas vis nepavyksta :(

    AtsakytiPanaikinti
  2. Na ta su svogūnais tai gavosi tokia labai korėta, kaip užsienietiška - nemečiau, su saulėje džiovintu pomidoru puikiai suėjo :)
    Pyrago funkcijos nebandžiau dar - atgraso tai, kad nežinau kada išimti tą kepimo veleną. O jį palikus tai na nežinau, labai negraži apačia išeis :/

    AtsakytiPanaikinti
  3. Veleną tik vieną kartą pavyko išimt laiku :) nors instrukcijoje rašo, jog supypsi, arba aš kurčia, arba mano duonkepėj nėra pypsiuko, nes taip ir negirdžiu kada jau maišymas pereina į kepima. O visi keksai gaunasi man skysti ir neiškepa iki galo :( pavyko tik su bananais vienas kepinys ir tai miltų daug daugiau dėjau ir daug ilgiau kepiau. Beje, bandysiu surast šiandien elektronię duonkepės knygutę, gal idėjų rasi. Aš dar nieko neišbandžiau, bet gal kada prisiruošiu

    AtsakytiPanaikinti
  4. Na aš tik pirmąją duona kepiau į duonkepę žiūrėdama - šitą užstačiau ir išėjau į darbą. Kai gryžau buvo kaip tik baigusi kepti. Reiks gal dar anglišką instrukciją paskaityt - gal ten detaliau rašo kada koks pypsėjimas...

    AtsakytiPanaikinti
  5. O aš nieko neišiminėdavau. Pypsi tada, kai reikia įdėti kažkokius papildomus priedus... bent jau aš taip supratau. Ir taip dariau su persikų duona.

    Iš viso tau labai gražiai iškilo ji. Man tai kaip tyčia paskutinė duona su persikais gražiausiai pavyko, o visos likusios tokios susmegusios gavosi :)

    AtsakytiPanaikinti
  6. Aš va ir neišimu, bet labai nepatinka man ta apačia... Čia riebalų, kai nėra tai gerai pakratyt reikėjo, kad tas velenas paleistų bandą :D Na bandysiu dar kažką kito ir sėdėsiu lauksiu, gal bus ir antras pypsėjimas - tada lupsiu ta veleną lauk. Nors pvz, man pauzė tai neveikia - atseit reikia viena kartą paspaust, bet man tada nusijungia visa programa ir vėl viskas iš naujo. Kažko nesuorantu aš matyt :D

    AtsakytiPanaikinti
  7. Pypsėjimą, kad jau įdėt kitus produktus girdėdavau, o daugiau ne. Nebent aš tą instrukciją blogai supratus, reiks vėl kada paieškot ir paskaitinėt.
    O veleną tikrai kartais galima išimti, tik kai iki jo atsipjauni :)

    AtsakytiPanaikinti
  8. Hmm na poryt kažką iš duonos kepsiu tai reiks sėdėt ir žiūrėt :]

    AtsakytiPanaikinti

 

Sekite