duona

Traški graikiška duona pagal Ignę (kepta duonkepėje)

09:55


Gardi duonelė sumuštiniams - kai pamačiau pas Ignę iškart supratau, kad gaminsiu. Juolab, kad ir proga - turėjau tądien pasitikti graikę. Ji duoną įvertino - manė, kad pirktinė ar kad aš ją pirkau šaldytą ir tik pašildžiau.
O Electrolux duonkepė jau tapo įžymybe bendrabutyje - kai daviau santechnikui paragaut bulkos jau kitą dieną jos išbandyti atlėkė patalynės keitėja, o dar sekančią ir pati valdytoja. Ji net užsiprašė, kad iškepčiau specialiai jai. Ech, gaila neliks ji pas mane ilgai ir antradienį iškeliaus pas kitą bandytoją, o tai būčiau gal bizniuką susukus a la šviežia duona į kambarį. Žodžiu smagiai mes čia gyvenam. Dabar laukiu naujos kambariokės ir mintyju, kuo reikės ją nustebint :) gal kas kokį draugišką pyragą žino? Laukčiau pasiūlymų ;)
Recepto beveik nekeičiau. Tik, kad nešildžiau jogurto - pamiršau. Ir naudojau sausas mieles. Bet viskas iškilo ir buvo tikrai labai skanu :)

250ml jogurto (susinaudojo 300g natūralaus Dobilo indelis)
25m alyvuogių aliejaus
1 arbatinis šaukštelis druskos
400-450g duonos miltų
7g sausų mielių

Sudėti į duonkepę eilės tvarka. Įjungti programą prancūziška duona, pasirinkti 750g kepalą ir kokį norite apskrudimą. Iki kol pradės kepti patikrinkite ar tešla ne per kieta - jei sukasi vien rutulys ir nesiminko įdėkite truputį jogurto/kefyro.
Skanaus :)
P.S. Neturintieji duonkepės vadovaukitės Ignės nurodymais

You Might Also Like

0 comments