Viščiukas su azijietišku imbiero marinatu

Kaip gerai, kad yra kas suskaičiuoja dienas iki Kalėdų, nes aš skaičiuoju tik iki egzaminų pabaigos - gerai, kad ji irgi greitai :) Ta proga, kad pasidariau laisvą dieną siūlau išbandyti viščiuką su azijietišku imbiero marinatu ir troškintomis daržovėmis. Net jei nevalgot mėsos - išbandykit šį marinatą su daržovėmis. Jis puikus. Manau toks viščiukas puikiai paįvairintų šventinį stalą.

Reikės:
1 apie 1,5 kilogramo viščiuko
raudono svogūno
3-4 morkų
6-7 šalotų arba paprastų geltonųjų svogūnų
3 citrinų
apie 20g šviežių rozmarino šakelių
100g sviesto (galima ir prieskoninio)
1 apelsino
Wasabi & Sesame priekonių mišinio/wasabi miltelių, sezamų ir juodgrūdės

Marinatui:
150ml alyvuogių aliejaus
150ml auksaspalvio sirupo arba medaus
3 šaukštų šviežiai tarkuoto imbiero
1 šaukštas stambiai maltų pipirų
50ml sojos padažo
100ml Vusterio (Vorčesterio) padažo

Viščiuką gerai nuplauti po šaltu vandeniu, nepamiršti išplauti vidaus. Per užpakalinę dalį sudėti rozmariną, 6 gabalėlius citrinos. Sviestą padalinti į dvi dalis - vieną įdėti per užpakalinę dalį, kitą per kaklo angą (aš kaklą visad nupjaunu ir niekad jo nekepu - nepatinka). Pusę citrinos įdėti į užpakalinę dalį ir sutvirtinti smeigtukais.
Marinatui skirtus ingredientus sumaišyti ir užpilti viščiuką. Palikti marinuotis bent porai valandų (jei neapsemia - vis apversti, arba marinuoti kepimo maišelyje - tada tereiks tik pakratyti).
Svogūną, šalotus nulupti, supjaustyti ir dėti į kepimo indo dugną. Morkas suskusti plonais lapeliais su skutimo peiliuku, dėti ant svogūnų. Likusias citrinas ir apelsiną supjaustyti gabalėliais, apelsinus išspausti ant daržovių ir sudėti į kepimo indą (šiek tiek sulčių palikti). Išsimarinavusį viščiuką dėti ant daržovių, užpilti marinatą. 20 minučių kepti iki 220 laipsnių įkaitintoje orkaitėje, po to sumažinti iki 200 laipsnių ir kepti dar apie 40 minučių. Retkarčiais palaistyti, kai odelė gražiai apskrus uždengti folijos lakštu. Baigiant kepti apibarstyti Wasabi&Sesame prieskoniais arba atskirai wasabi milteliais, sezamu ir juodgrūde.
Patiekti su kuo tik norisi, nors man asmeniškai užtenka ir kartu kepusių daržovių.

Skanaus :)

P.S. Druskos nėra, nes jos nemažai savo sudėtyje turi sojų padažas ir Vusterio padažas
P.P.S. marinatas tinka ir atskiroms vištienos ar kiaulienos dalims ;)

Pagal Dan Sukker kalendoriaus receptą

8 komentarai (-ų):

  1. indre, panašu, kad labai fainas receptas. o dar gerbiu, kad parašei lietuviškai "vusterio" padažas, vienareikšmiškai pagarba :) bet taip giliai pagalvojau 20 g rozmarino, tai čia žiaurus debesys žolės, ar ne?

    AtsakytiPanaikinti
  2. Visas pluoštas, na jis medukų jų turi, tai ir sudėjau kiek Maximos pakeliuose būna ;) Dėl padažo tai nežinojau kur lietuviškai, kur ne, tai surašiau abu :)

    AtsakytiPanaikinti
  3. Aš galvoju marinatą pritaikyt grilyje kepamom blauzdelėm.

    AtsakytiPanaikinti
  4. Manau puikiai tiks, nes ir aprašyme siūlo kepti keptuvėje ar ant grotelių

    AtsakytiPanaikinti
  5. Mmm.. viliojantys svaitgalio pietūs :) Gaila tik, kad savaitgalis jau baigėsi :( :))

    AtsakytiPanaikinti
  6. Kažką išbandyti niekada nevėlu - kad ir kitais metais :)

    AtsakytiPanaikinti

 

Sekite