Šis žavus vokiškas pyragas jau buvo pernai pas mane. Jis tapęs ne vienos mano draugės Kalėdų ir Velykų must do. O ir kepti jį niekada nevėlu - net ir šviežias yra puikaus skonio.
Pyrago receptas - vieno draugo iš Vokietijos mamos. Tai puiki dovana. Išeina vienas didelis pailgos formos pyragas arba 2 tokie kaip nuotraukoje.
Prieš kepant galima džiovintus vaisius pamirkyti brandyje arba kitame mėgstamame gėrime.
Tešlai reikės:
80g šviežių mielių (sausų apie 20g)
150ml pieno
50g sviesto/kepinių margarino
1 arb.š. cukraus
500g miltų
125g cukraus
2 kiaušiniai
žiupsnelio druskos
pusės kilogramo džiovintų vaisių ir riešutų mišinio
5 šaukštų vanilinio cukraus
150g sviesto
Glaistui reikės:
100g sviesto
50g cukraus pudros
Į puodą supilti pieną, įdėti 50g sviesto ir cukrų. Pašildyti ant silpnos ugnies kol išsilydys sviestas. Suberti sutrupintas mieles ir palikti 5 minutėms.
Dideliame inde sumaišyti miltus su cukrumi ir druska, įmušti kiaušinius, supilti pieno-sviesto-mielių mišinį ir išmaišyti iki vientisos tešlos. Palikti pakilti šiltai apie valandą.
Į pakilusią tešlą sudėti vaisius ir riešutus, supilti vanilinį cukrų ir įpjaustyti 150g sviesto. Minkyti iki vientisos masės, ar bent kol sviesto gabaliukų nesimatys. Palikti šiltai pakilti iki kol tūris padvigubės.
Didelę formą kepti 20 minučių 200 laipsnių temperatūroje + 40-50 minučių 175. Iškepusį aptepti lydytų sviestu ir pabarstyti cukraus pudra. Palikti atvėsti.
Skanaus :)
P.S. Šis dar nenuglaistytas, nes ruošiasi į kelionę :)
Kiti receptai Kalėdoms:
Užkandis - trikampėliai su feta, alyvuogėmis ir saulėje džiovintais pomidorais
Empanados - jų tešla universali, o šventėms tiktų pievagrybių, baravykų įdaras su svogūnais ir paprika
Keptas baklažanas su riešutų aptepu - aptepą ir kitur galima pritaikyti ;)
Cukinijų antigripinė užkepėle - pats tas žiemiškiems orams
Neseniai buvęs viščiukas su imbieriniu marinatu
Vištiena kepta su daržovėmis
Triskonis Kalėdų keksas
Močiutės varškinės skarelės
Šventiškas obuolių ir varškės pyragas
Morkų pyragas o jei jį dar pagardinsite riešutais ar šokoladu... Mmm
Imbieriniai sausainiai Pepparkakor
Gražių Jums švenčių!
Deginti brokoliai su miso tachini padažu
Prieš 13 valandų
4 comments
This really does look delicious. I hope you are having a great day. Blessings...Mary
AtsakytiPanaikintiLinksmų ir gražių švenčių! Pyragas atrodo fantastiškai, atrodo šiandien kepinių diena :) reiks ir man po paskaitų surizikuot ir iškept dar vieną
AtsakytiPanaikintiMary - thank you :)
AtsakytiPanaikintiSkirmante - mhm matyt šiandien, o ne vakar reikėjo viską kepti...
Ineta - ačiū :) neaišku ar pas mane bus tas pat - tik žinau, kad bus dvi silkutės iš Villa Alps puslapio :)
AtsakytiPanaikinti