Yra tokių gaminių, kurie labai primena vaikystę. Kad ir šios varškinės skarutės, kurias gamindavo močiutė. Jas būtinai reikdavo užgerti pienu, o tada galėdavai tikėtis kokios istorijos apie jaunystę Vilkijoje, apie Raudonės ponus, apie tai kaip susipažino su seneliu... Ir pas močiutę visada būdavo cinamoninio cukraus, kuris man vaikui, tada buvo paslaptis...
Ingredientų mažai, o skonis pasakiškas.
Originaliai reikia imti 500g šlapios varškės, 375g minkšto sviesto ir miltų tiek, kad prie rankų neliptų. Aš dariau mažesnį variantą iš kurio išeina dvi pilnos skardos.
Apie 30 skaručių reikės:
200g šlapios 9% varškės (iš plastmasinio pakelio)
150g sviesto
virš 200g miltų
2 didelių obuolių
cinamoninio cukraus (5 šaukštai cukraus ir 1 arbatinis šaukštelis cinamono - reikės maždaug 4 kart tiek)
Pirmiausia ištrinti mediniu šaukštu varškę su sviestu iki beveik vientiso masės. Po truputį dėti miltus ir maišyti. Vis patikrinti. Kai masė beveik nebekimba imti minkyti rankomis, jas vis pamiltuojant. Kuo mažiau miltų - tuo skanesnės skarutės, tačiau tešla būna lipni. Tešla turi būti kočiojama, elastinga ir nelipti prie stalo. Jei kimba taip kaip antroje nuotraukoje - reikia dėti daugiau miltų (po tešla ir barstyti ant tešlos ir tik tada kočioti). Iškočioti tešlą iki maždaug 2 milimetrų storio sluoksnio.
Obuolius nulupti, supjaustyti riekelėmis, išpjauti sėklalizdžius. Tešlą supjaustyti kvadratėliais. Dėti po skiltelę obuolio, užberti cinamoniniu cukrumi ir užlenkti kampus. Viršų taip pat gausiai pabarstyti cinamoniniu cukrumi.
Orkaitę įkaitinti iki 180 laipsnių. Skarutes kepti 20-30 minučių iki kol gražiai parus.
Skaniausios ką tik iškeptos, tačiau puikios ir kitą dieną.
Skanaus :)
PISTACIJŲ TIRAMISU BE KIAUŠINIŲ
Prieš 2 valandas
14 comments
Ineta - Ačiū :) - tikrai verta gaminti, net dalintis nesinori ;D
AtsakytiPanaikintiAtrodo labai gundančiai! Aš tokias su džemu kepu, apsivalgyt galima
AtsakytiPanaikintiOi, kaip gražiai ir skaniai atrodo! Ir taip paprasta rodosi, pažadu išbandyti :))
AtsakytiPanaikintiSkirmante - tai jau tikrai. Šiandien antras dublis bus, nes jų mažai nuo vakar liko :D
AtsakytiPanaikintiAsta - tikrai išbandyk, manau garantuotai patiks ;)
Šie sausainėliai vieni iš mano mylimukų ;))Gražu
AtsakytiPanaikintiMano irgi :) paprasta, beveik sveika ir žiauuuuriai skanu
AtsakytiPanaikintiAš tai net kepti juos bijau, nes žinau, kad apsivalgymas garantuotas :D
AtsakytiPanaikintiSima - reikia kept pagal originalą iš 500g varškės, tada gal liktų ;D arba kaip tik - jei sau vienai aš greit (per 30min nuo minties iki rezultato) iš 100g varškės pasidarau ;)
AtsakytiPanaikintiGeras sprendimas :D o su 500 g varškės geriau nerizikuoti, nes kas ten žino, kaip gali baigtis :D paskui gali išsigąsti savo galimybių :D :D
AtsakytiPanaikintiAš tai žinau, kad mėgstu pavalgyt, tai tiek iškepus po lėto po lėto, svarbu pasidėti matomoje ir arba užuodžiamoje vietoje :D
AtsakytiPanaikintiAcha:) nedaug kuo skiriasi, tiek kad sviesto mažiau ir grietinės nėra, dar žadėjau kepimo miltelių dėti, gerai, kad persigalvojau, jų visai nereikia:)
AtsakytiPanaikintiSrove - tikrai, kad nereikia :)
AtsakytiPanaikintiKokius miltus geriau naudoti: 550 ar 405 malimo?
AtsakytiPanaikintiManau naudojau 550 :)
AtsakytiPanaikinti