Iš kai kurių vaikinų sulaukiau klausimų, kodėl pas mane tiek mažai receptų su mėsa. Ogi todėl, kad aš jos mažai naudoju. Kam barake sau vienai pirktis mėsos? O kartais jei gaminu, tai ji būna arba nefotogeniška arba fotoaparato šalia neturiu...
Po susitikimo su Kaune apie maistą rašančiomis merginomis atėjo įkvėpimas ir vėl mielai grįžtu prie viryklės :)
Taigi lengvai paruošiami kiaulienos kepsneliai, vieno puodo patiekalas, nes ir garnyras ir mėsa gaminasi kartu.
Maždaug dviem žmonėms reikės:
pusės mažo žiedinio kopūsto
3 vidutinių morkų
3 vidutinių bulvių
druskos
pipirų
1 citrinos sulčių
aliejaus
karbonadinės kiaulienos ar kitos liesesnės, be taukų tarpuose, dalies
Marinatui:
2 šaukštai Modenos raudonojo acto
2 šaukštai brendžio (naudojau Grand cavalier)
druskos
pipirų
1 arbatinio šaukštelio paprikos miltelių
tarkuoto mažo svogūno
poros skiltelių česnako (išspausti arba labai smulkiai sukapoti)
1 arbatinio šaukštelio džiovintų čiobrelių
1 arbatinio šaukštelio džiovintų arba šviežių petražolių
smulkių svogūnų laiškų
alyvuogių aliejaus
Mėsą supjaustykite norimo dydžio kepsneliais, išmuškite (jei neturite plaktuko, darykite kaip siūlė Oliver'is - mėsą suraižykite aštriu peiliu grotelėmis iš abiejų pusių ir pamuškite keptuve apvyniota maistine plėvele ar bent įdėta į maišelį (barakinis variantas :D )). Marinato ingredientus sumaišykite ir užpilkite ant mėsos. Palikite šaldytuve marinuotis bent 3 valandas.
Daržoves nuplaukite, nuskuskite ir supjaustykite nedideliais gabalėliais. Dėkite į kepimo indą, padruskinkite, papirinkite, užpilkite šiek tiek aliejaus ir citrinos sultis. Mėsą dėkite ant daržovių, užpilkite likusiu marinatu. Kepimo indą apdenkite folija.
Kepkite apie 40 minučių iki 250 laipsnių įkaitintoje temperatūroje. Po to primažinkite temperatūrą iki 200 laipsnių ir kepkite nudengę foliją iki kol gražiai apskrus (apie 10-15 minučių). Nepamirškite paragauti ar bulvės jau išvirusios ;)
Skanaus :)
PISTACIJŲ TIRAMISU
Prieš 8 valandas
5 comments
Šiaip brendžio beveik nesijaučia, karštis daro savo. Truputį prieskonio prideda ir manau mėsai minkštumo (nes matei, kokiu būdu mušiau, o mėsytė minkšta :) ).
AtsakytiPanaikintiskamba skaniai. turbut daug alkauju prisistate kai uzjaute tavo kvapus ;)
AtsakytiPanaikintiTikrai ne :) mano aukšte pažįstamų nėra, taip kad valgėm tik su mieliausiu. Bet tokių kepsnių nesigėdyčiau svečiams pateikti, kad ir ne su plaktuku išmuštų :D
AtsakytiPanaikintiIndre, mano vyrą irgi toks skanėstas sugundytų, reikia nusirašyti receptuką :D
AtsakytiPanaikintiKol kas dar nepažįstu vyro-vegetaro :D čia matyt labai reta rūšis
AtsakytiPanaikinti