desertai

Desertų vakaras su "Poemos" likeriu

20:02

Beveik (ne)vėluojantis įrašas (: . Jau turbūt skaitėt ir matėt pas daug ką apie šį smagų vakarą gegužės 11 dieną Kulinarijos studijoje. O aš tik noriu sudėti savo mintis, pasipasakoti ir prisiminti šį skanų ir saldų vakarą (: .
Visų pirma - buvo labai linksma. Atkeliavom su Beata, Skirmante, Ineta ir Egle. Taip kad kelionė neprailgo. Mano draugė paskutinę akimirką atšaukė dalyvavimą, bet dėl to labai neliūdėjau - Vilniuje susitikom su Vilma, Viktorija, Jurga ir dar viena panelė iš Geros nuotaikos užrašų (jos receptas su Poema anoje nuorodoje, o apie vakarą čia) (atsiprašau, su vardais man prastai).
Vakaro kulinaras - Darius Dabrovolskas. Jis šiai moteriškai progai sukūrė tris receptus su Stumbro gaminamu likeriu "Poema". Desertus turbūt jau matėt, bet receptus pridedu žemiau (dėl visa ko ;) ).
Ir man davė tešlą paminkyti - tokio tipo tešlą labai mėgstu. Svarbiausia dėti miltus po truputį, kad tešla nebūtų per kieta. O pagrindas gali būti grietinė, varškė, truputis sviesto, kiaušinių. Keičiant proporcijas galima išgauti labai smagios tekstūros. Vienas iš mano receptų varškės tešlos pagrindu yra čia.
Man kaip smaližei tie trys desertai visai gerai tiko (žinant, kad buvau be pietų). Labiausiai patiko keptas obuolys. Na taip, likeris nuo karščio truputi negražus paliko, bet kiek trumpiau pakepus viskas būtų idealu (: .
Na o toliau mūsų gaminti desertai:

Sluoksniuotas traškus tešlainių desertas su likeriu „Poema“ ir mascarpone kremu (pagal Darių Dabrovolską), 10 porcijų

Tešlai:

4 kiaušiniai
250 g grietinės 30% riebumo
Žiupsnelis druskos
Miltų pagal poreikį
Aliejaus virimui
Likeris „Poema“ padažui

Kremui:
0,5 kg mascarpone sūrio
250 ml. grietinėlės
100 g cukraus1 vanilės lazdelė

Tešla: suplakame kiaušinius su grietine ir druska, dedame miltus ir minkome tešlą kol galime kočioti. Plonai iškočiojame, supjaustome norima forma ir subadome šakute. Gerai įkaitiname aliejų ir verdame tešlainius, kol gražiai pagelsta. Tuomet nusausiname riebalų perteklių.

Kremas: plakame grietinėlę su cukrumi, vėliau įdedame vanilės lazdelės sėklas, išplakę sumaišome su mascarpone sūriu.

Padažui kaitiname likerį „Poema“ kol sutirštėja.


Grietinėlės ir likerio „Poema“ Panna cotta (pagal Darių Dabrovolską), 10 porcijų

Ingredientai:
30g želatinos
0.5l pieno
0.5l grietinėlės (30%)
300 ml likerio "Poema"
100 g džiovintų slyvų

Padažui:

300 ml. kavos
100 ml. grietinėlės
50 g cukraus
6 kiaušinio tryniai

Užverdame pieną su grietinėle, supilame likerį, atvėsiname ir sumaišome su ištirpinta želatina. Slyvas supjaustome šiaudeliais, sudedame į indelius ir užpilame atvėsintu mišiniu. Indelius dedame į šaldytuvą ir šaldome 12 val.

Padažas: sumaišome kavą su grietinėle. Trynius maišome su cukrumi iki baltumo. Kavos ir grietinėlės mišinį pakaitiname, pilame į išplaktus trynius, permaišome ir kaitiname ant garų maišant, kol padažas sutirštėja.


Keptas obuolys su likeriu „Poema" (pagal Darių Dabrovolską), 10 porcijų

Ingredientai:
10 obuolių
120 g sviesto
300 ml „Poemos" likerio
0,5 kg mascarpone sūrio
250 ml grietinėlės
100 g cukraus
Žiupsnelis cinamono

Obuolius nuplauname ir nulupame. Išvalome sėklalizdžius. Į kepimo indelį pilame likerį, dedame sviestą, ant viršaus uždedame obuolį ir viską suvyniojame į foliją. Paruoštus indelius dedame į orkaitę ir kepame 160 laipsnių temperatūroje 40 min. Obuoliai turi suminkštėti.

Kremas: plakame grietinėlę su cukrumi, vėliau įdedame cinamono, išplakę sumaišome su mascarpone sūriu.

Tikiuosi šie receptai įkvėps kažką tokio be galo skanaus sumeistrauti savo mylimiausiems (:

Skanaus (:

P.S. Nuotraukos Beatos, Jurgos ir Barboros.

You Might Also Like

0 comments