Labai seniai nekepiau plonapadės picos namie. Šiandien paprašyta nusprendžiau vėl ją kepti. Kadangi iki šiol tešla likdavau nepatenkinta, nusprendžiau paieškoti knygose. Ši - iš VMG 7 ingredientai draugams. Tešla tikrai labai smagiai minkosi, gerai kočiojasi. Rekomenduoju jei niekaip nepavyksta atrasti skanios tešlos.
1 pica (2 porcijos):
100ml pieno
1,25 stiklinės miltų 405D tipo (stiklinė - 250ml)
2g sausų mielių
0,5 valg. š. cukraus
žiupsnelis druskos
2,5 valg. š. aliejaus
keletas petražolių lapelių (nebūtina, galima keisti kitomis žolelėmis, alyvuogėmis ar dar kuo)
Viršui:
2 valg. š. pomidorų padažo
50g sūrio
2 griežiniai kumpio
1 marinuotas agurkėlis
6 alyvuogės
1 pievagrybis
Pieną pašildykite, kad būtų šiltas. Suberkite į jį trečdalį miltų, mieles, cukrų, druską, supilkite aliejų, suberkite susmulkintus petražolių lapelius. Išmaišykite. Suberkite likusius miltus ir užminkykite tešlą. Tešlą palikite pakilti šiltoje vietoje apie 30 minučių.
Orkaitę įkaitinkite iki 220 laipsnių.
Ant lengvai pamiltuoto stalo iškočiokite tešlą, ją perkelkite į skardą išklotą kepimo popieriumi.
Aptepkite pomidorų padažu, užtarkuokite sūrio, uždėkite pasmulkinto kumpio, agurko, pievagrybių griežinėlių, per pusę perpjautų alyvuogių.
Kepkite apie 10 minučių, kol kraštai gražiai parus, o sūris ištirps.
Skanaus :)
Pagal Virtuvės mitų griovėjai, 7 ingredientai draugams psl.140
1 pica (2 porcijos):
100ml pieno
1,25 stiklinės miltų 405D tipo (stiklinė - 250ml)
2g sausų mielių
0,5 valg. š. cukraus
žiupsnelis druskos
2,5 valg. š. aliejaus
keletas petražolių lapelių (nebūtina, galima keisti kitomis žolelėmis, alyvuogėmis ar dar kuo)
Viršui:
2 valg. š. pomidorų padažo
50g sūrio
2 griežiniai kumpio
1 marinuotas agurkėlis
6 alyvuogės
1 pievagrybis
Pieną pašildykite, kad būtų šiltas. Suberkite į jį trečdalį miltų, mieles, cukrų, druską, supilkite aliejų, suberkite susmulkintus petražolių lapelius. Išmaišykite. Suberkite likusius miltus ir užminkykite tešlą. Tešlą palikite pakilti šiltoje vietoje apie 30 minučių.
Orkaitę įkaitinkite iki 220 laipsnių.
Ant lengvai pamiltuoto stalo iškočiokite tešlą, ją perkelkite į skardą išklotą kepimo popieriumi.
Aptepkite pomidorų padažu, užtarkuokite sūrio, uždėkite pasmulkinto kumpio, agurko, pievagrybių griežinėlių, per pusę perpjautų alyvuogių.
Kepkite apie 10 minučių, kol kraštai gražiai parus, o sūris ištirps.
Skanaus :)
Pagal Virtuvės mitų griovėjai, 7 ingredientai draugams psl.140
10 comments
Atrodo labai skaniai, būt gerai tokią pietums suvalgyti :) Bet... ech... užteks ir salotų pietums :)
AtsakytiPanaikintiDėkui :) pabandyk vakarienei - tos 30 minučių ilgai neužtruks ;)
PanaikintiLabai patiko šis pado receptas. Manau, jį nuolat naudosiu. Ką tik pilvukus prikimšę :)
AtsakytiPanaikintiAš jį irgi nuo šiol visada naudoju. Bandžiau keisti pieną vandeniu, bet nepatiko - per sausa buvo. Tad nebeieškau nieko, tik prieskonius vis pakeičiu :)
PanaikintiReceptas 10 balų :) greita ir labai skanu!
AtsakytiPanaikintiLabai smagu, kad patiko :)
PanaikintiIdialus receptas, kiek besinaudojau internetiniais receptais, nieko panasaus dar neesu rades. Padas gavosi lyg keptas picerijoje, to pasiekt man dar nebuvo pavyke :D o kepiausi daug kartum, naudodamas yvairius receptus kuriuos radau internete. REKOMENDUOJU!
AtsakytiPanaikintiSmagu, kad patiko, padėkos skrieja VMG komandai :)
PanaikintiAs irgi visada gaminu pagal si puiku recepta, bet dazniausiai piena maisau perpus su vandeniu, man taip skaniausias plonapadis padas gaunasi.
AtsakytiPanaikintiGeros proporcijos - ir vien su vandeniu neblogas padas išeina ;)
Panaikinti