Labai mėgstu patiekalus, kuriuos galima paruošti iš karto - pvz. višta kepta su daržovėmis, troškiniai ir t.t. Tad šitaip paruoštos blauzdelės yra ir skanu ir sveikiau nei keptos keptuvėje. O morkos išvis kažkas nerealaus - klevų sirupas ir pipirai joms itin tinka. Žinoma galima naudoti ir medų.
2 asmenims
3-5 blauzdelės
3 valg. š. balzaminio acto kremo su figomis
aliejaus
druskos
pipirų
raudonėlio
1 skiltelė česnako
5-6 morkų
3 valg. š. klevų sirupo
2 burokėliai
Paruoškite marinatą: sumaišykite balzaminio acto kremą, aliejaus, druskos, pipirų, raudonėlio ir vieną susmulkintą skiltelę česnako. Palikite pasimarinuoti bent 3 valandoms.
Morkas perpjaukite į 4 pailgas dalis, burokėlius supjaustykite plonais diskais. Daržoves sudėkite į skardą, šalia sudėkite ir blauzdeles. Morkas apšlakstykite klevų sirupu, pagardinkite druska ir pipirais, raudonėliu. Burokėlius apšlakstykite aliejumi, pagardinkite druska ir pipirais. Kepkite 25 minutes iki 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje. Po to dar 5-10 minučių su įjungta griliaus funkcija, kad vištiena gražiai apskrustu.
Skanaus :)
2 asmenims
3-5 blauzdelės
3 valg. š. balzaminio acto kremo su figomis
aliejaus
druskos
pipirų
raudonėlio
1 skiltelė česnako
5-6 morkų
3 valg. š. klevų sirupo
2 burokėliai
Paruoškite marinatą: sumaišykite balzaminio acto kremą, aliejaus, druskos, pipirų, raudonėlio ir vieną susmulkintą skiltelę česnako. Palikite pasimarinuoti bent 3 valandoms.
Morkas perpjaukite į 4 pailgas dalis, burokėlius supjaustykite plonais diskais. Daržoves sudėkite į skardą, šalia sudėkite ir blauzdeles. Morkas apšlakstykite klevų sirupu, pagardinkite druska ir pipirais, raudonėliu. Burokėlius apšlakstykite aliejumi, pagardinkite druska ir pipirais. Kepkite 25 minutes iki 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje. Po to dar 5-10 minučių su įjungta griliaus funkcija, kad vištiena gražiai apskrustu.
Skanaus :)
0 comments