kremas

Vaniliniai eklerai su šokolado glaistu

08:00

Jau šiek tiek laiko praėjo nuo tada kai juos kepiau, tačiau vis neprisiruošiau išversti recepto. O jis vertas būti pagamintas - vanilinis kremas fantastiškas. Jei turėčiau savo vištų turbūt vien tą kremą virčiau ir valgyčiau :) labai labai kiaušininis ir šiaip tiesiog fantastiškas. Tiesa svarbu neskubėti - leisti pilnai atvėsti kremui, šokolado ganašas turi būti šiltas, tąsus, o ne karštas ir bėgantis - kitaip nepavyks gražiai padengti pyragaičių.

15-16 eklerų:
Tešlai:
75g sviesto
185ml vandens
110g miltų
2 kiaušiniai
1 baltymas

Kremui:
220g cukraus
80ml vandens
450ml pieno
vanilės lazdelė
5 tryniai
45g kukurūzų krakmolo
60ml grietinėlės 35% riebumo

Šokolado ganašui:
165g cukraus
60+60ml vandens
70ml grietinėlės 35% riebumo
140g juodojo šokolado (55%)

Įkaitinkite orkaitę iki 220 laipsnių. Tešlai puode užvirkite sviestą su vandeniu, suberkite miltus, maišykite, kol atšoks nuo sienelių (apie 1 minutę). Nukaiskite, leiskite atvėsti (apie 10 minučių), tuomet sudėkite po kiaušinį. Po kiekvieno gerai išplakite tešlą. Su konditeriniu švirkštu išspauskite pyragaičius ant kepimo popieriumi išklotos skardos. Pašaukite į orkaitę, kepkite apie 20 minučių, tuomet pradurkite pyragėlius pagaliuku, sumažinkite kaitrą iki 180 laipsnių ir kepkite dar 15-20 minučių, kol pyragaičiai bus aukso spalvos ir sausi. Ataušinkite ant grotelių.

Kremui nesvylančiame puode ištirpinkite 150g cukraus ir 80 ml vandens. Virkite ant didelės ugnies kol susidarys karamelė (apie 3-4 minutės). Nukaiskite. Atsargiai supilkite pieną, tuomet suberkite vanilės sėklytes, gražinkite ant ugnies ir virkite vis pamaišydami, kol masė bus vientisa. Trynius išplakite su likusiu cukrumi ir kukurūzų krakmolu. Nukaiskite pieno masę, maišydami supilkite trynių masę ir gražinkite ant ugnies. Virkite maišydami, kol sutirštės (apie 2-3 minutes). Nukaiskite. Uždenkite maistine plėvele ir ataušinkite. Grietinėlę išplakite, tuomet įmaišykite ją į atšaldytą kremą.

Šokolado padažui puode užvirkite 60ml vandens ir 165g cukraus. Virkite, kol susidarys karamelė (apie 4-6 minutes). Nukaiskite. Atsargiai supilkite grietinėlę ir dar 60ml vandens. Sudėkite šokoladą, gražinkite ant ugnies ir kaitinkite, kol šokoladas ištirps. Nukaiskite ir laikykite, kad masė nesukietėtų.

Pyragėlius prapjaukite išilgai, įspauskite kremo. Viršų dekoruokite šiltu šokolado padažu.

Skanaus :)

Pagal Gourmet Traveler

You Might Also Like

6 comments

  1. Dėl to kremo kaip ir įtikinai, nes kaip tik turiu patikimų naminių kiaušinių šaltinį :)

    AtsakytiPanaikinti
  2. Mane irgi įtikinai užsukt į svečius šitų skanėstų :D
    Dievinu juos!

    AtsakytiPanaikinti
  3. Niekad nebandžiau pati kept, bet tai yra nerealiai skanus dalykas! Seilė nutįso.. :)

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Verta - juolab, kad naminius pyragaičius gali įdaryti kuo tik norisi :)

      Panaikinti