Kažkada panašią idėją užmačiau Irri style blog'e ir ji man labai patiko. O kol pats pomidorų metas - išbandyti būtina ;) be to jei naudosite tiesiog paprastą batoną, o ne bagetes ar čiabatas - tikiu, pajusite kažkur pamirštą vaiskystės skonį, kai geriausi karšti sumuštiniai būdavao batonas+kečupas+dešra+sūris ir viskas kepta ant juodos skardos dujinėje orkaitėje :)
Pocijų kiekis pagal norą (tikrai norėsis dar ;) ):
batonas, gali būti kiek pastovėjęs
pomidorų pasta arba natūralus pomidorų padažas
keletas saulėje džiovintų pomidorų
saujelė baziliko lapelių
pomidorai
mocarelos tipo ar kitas mėgstamas sūris
druska
pipirai
Gaminam paprastai: ant batono riekės užtepkite pomidorų pastos. Saulėje džiovintus pomidorus pasmulkinkite ir dėkite po kelis gabalėlius ant viršaus. Baziliko lapelius susmulkinkite ir berkite ant batono. Pomidorus supjaustykite riekelėmis ir dėkite ant sumuštinio. Ant viršaus dėkite sūrį, pagardinkite druska ir pipirais.
Kepkite 10-15 minučių iki 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje. Jei naudosite ventiliatorių - kepkite trumpiau ir sekite, kad nesudegtų.
Skanaus :) P.S. Ar jau skaitėt naują Debesų numerį? Jis ypač skanus!
Pocijų kiekis pagal norą (tikrai norėsis dar ;) ):
batonas, gali būti kiek pastovėjęs
pomidorų pasta arba natūralus pomidorų padažas
keletas saulėje džiovintų pomidorų
saujelė baziliko lapelių
pomidorai
mocarelos tipo ar kitas mėgstamas sūris
druska
pipirai
Gaminam paprastai: ant batono riekės užtepkite pomidorų pastos. Saulėje džiovintus pomidorus pasmulkinkite ir dėkite po kelis gabalėlius ant viršaus. Baziliko lapelius susmulkinkite ir berkite ant batono. Pomidorus supjaustykite riekelėmis ir dėkite ant sumuštinio. Ant viršaus dėkite sūrį, pagardinkite druska ir pipirais.
Kepkite 10-15 minučių iki 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje. Jei naudosite ventiliatorių - kepkite trumpiau ir sekite, kad nesudegtų.
Skanaus :) P.S. Ar jau skaitėt naują Debesų numerį? Jis ypač skanus!
0 comments