Burokėlių pyragas su šokoladu



Receptas paskutinei vasaros dienai...

Burokėliai tinka ne tik salotoms ar sriuboms. Pyragas su jais taip pat puikus, turintis graikinių riešutų aromatą.

Mažam pyragui reikės:

1 virto burokėlio (virto be druskos)
1 kiaušinio
70g miltų
5 šaukštų kokoso drožlių
2 šaukštų kakavos
5 šaukštų cukraus
20g lydyto sviesto
3 šaukštų aliejaus
1 šaukštelio kepimo miltelių
žiupsnelio cinamono
40g korėto šokolado

Burokėlius sutarkuokite.
Sumaišykite burokėlius su kiaušiniu, sviestu ir aliejumi iki vientisos masės. Kitame dubenyje sumaišykite sausus ingredientus ir suberkite į burokėlių masę. Suberkite gabalėliais sulaužytą šokoladą ir išmaišykite.
Masę sukrėskite į kepimo popieriumi išklotą skardą, išlyginkite ir kepkite iki 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 20 minučių, kol įkištas pagaliukas liks sausas.

Skanaus :)


7 komentarai (-ų):

  1. Aguonėle - nelabai :> kiekis toks mažas išeina, kad vos didesnis už lazanijai skirtą indą :) bet verta buvo pamėginti - neturint morkų galima naudoti burokėlius. Pyragas drėgnas, sunkus ir ilgai laikosi. Iškepusio tik pyrago rausvas pyrago viršus išduoda, kad čia kažkas įdomaus gali būti. O visi kas ragavo galvojo, kad su graikiniais riešutais (kokosas+burokėliai apgauna) ;)

    AtsakytiPanaikinti
  2. Jis morkainį man primena :D ar čia tik nuotraukoj geltonas?

    AtsakytiPanaikinti
  3. Karolina - ir gyvas buvo toks rudai oranžinis :)

    AtsakytiPanaikinti
  4. Kaip idomu... Bandysiu savaitgali.

    AtsakytiPanaikinti
  5. Suintragavo:). Bandysiu savaitgali.

    AtsakytiPanaikinti
  6. Diana - duok žinot kaip pavyko ir ar patiko ;)

    AtsakytiPanaikinti

 

Sekite