Receptas paskutinei vasaros dienai...
Burokėliai tinka ne tik salotoms ar sriuboms. Pyragas su jais taip pat puikus, turintis graikinių riešutų aromatą.
Mažam pyragui reikės:
1 virto burokėlio (virto be druskos)
1 kiaušinio
70g miltų
5 šaukštų kokoso drožlių
2 šaukštų kakavos
5 šaukštų cukraus
20g lydyto sviesto
3 šaukštų aliejaus
1 šaukštelio kepimo miltelių
žiupsnelio cinamono
40g korėto šokolado
Burokėlius sutarkuokite.
Sumaišykite burokėlius su kiaušiniu, sviestu ir aliejumi iki vientisos masės. Kitame dubenyje sumaišykite sausus ingredientus ir suberkite į burokėlių masę. Suberkite gabalėliais sulaužytą šokoladą ir išmaišykite.
Masę sukrėskite į kepimo popieriumi išklotą skardą, išlyginkite ir kepkite iki 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 20 minučių, kol įkištas pagaliukas liks sausas.
Skanaus :)
7 comments
Bet koks drasus receptas!!!
AtsakytiPanaikintiAguonėle - nelabai :> kiekis toks mažas išeina, kad vos didesnis už lazanijai skirtą indą :) bet verta buvo pamėginti - neturint morkų galima naudoti burokėlius. Pyragas drėgnas, sunkus ir ilgai laikosi. Iškepusio tik pyrago rausvas pyrago viršus išduoda, kad čia kažkas įdomaus gali būti. O visi kas ragavo galvojo, kad su graikiniais riešutais (kokosas+burokėliai apgauna) ;)
AtsakytiPanaikintiJis morkainį man primena :D ar čia tik nuotraukoj geltonas?
AtsakytiPanaikintiKarolina - ir gyvas buvo toks rudai oranžinis :)
AtsakytiPanaikintiKaip idomu... Bandysiu savaitgali.
AtsakytiPanaikintiSuintragavo:). Bandysiu savaitgali.
AtsakytiPanaikintiDiana - duok žinot kaip pavyko ir ar patiko ;)
AtsakytiPanaikinti