Idėja užtikta "Virtuvės mitų griovėjų" žurnale "Iškylos". Išbandyta - patiko.
2 porcijoms naudojau:
200ml sauso balto vyno
2 šaukštelius cukraus
1,5 šaukštelio želatinos
truputį vandens
saują mėlynių
pyrago trupinius
šokolado drožles
Puode su nedideliu kiekiu vandens ištirpinti cukrų. Supilti vyną ir užvirti. Želatiną išbrinkinti nedideliame kiekyje vandens. Ją ištirpinti ir supilti į karštą vyną. Nukaisti, supilti į dubenį, kuriame auš. Atvėsinti ir padėti šaltai bent 6 valandoms.
Kai želė bus sustingusi supjaustyti ją kubeliais ir dėti į indelius vis pabarstant mėlynėmis (ar kitomis uogomis), uždėti pyrago trupinių. Viršų pabarstyti šokolado drožlėmis. Taip pat puikiai tiktų su plakta grietinėle.
Skanaus :)
Deginti brokoliai su miso tachini padažu
Prieš 10 valandų
6 comments
Mmm, vyno želė. Labai įdomiai :)
AtsakytiPanaikintiKoks skonis tos vyno zele?
AtsakytiPanaikintiŽelė na skonis kaip silpno vyno, saldoko. Žinoma rūgštelė išliko. Buvo skanu :)
AtsakytiPanaikintiKaip įdomu! skaniai atrodo
AtsakytiPanaikintina ir skamba...DIEVIŠKAI! reiks išbandyt :)
AtsakytiPanaikintiIšbandyk ;) lauksiu nuomonės
Panaikinti