Citrininis varškės pyragas su persikais

Kas gali būti skaniau už burnoje tirpstant pyragą su gardžia trapia plutele, gaiviu citrininiu įdaru ir saldžiais persikais. Tikrai vertas nuodėmės reikalas bet kokiu oru.

Vienam 26-28cm skersmens pyragui reikės:
Tešlai:
1,5 stiklinės/360ml 405D tipo miltų
žiupsnio druskos
0,5 šaukštelio kepimo miltelių
1/4 stiklinės cukraus
100g sviesto ar kepinių margarino
1 kiaušinio

Įdarui:
1 citrinos
400g 9% riebumo varškės
5 mažų arba 3 didelių kiaušinių
2 šaukštų kukurūzų krakmolo
1 stiklinės/240ml cukraus

1 persiko

Į dubenį suberkite miltus, kepimo miltelius, druską ir cukrų. Sudėkite gabalėliais pjaustytą sviestą ir viską trinkite pirštais kol masė pavirs trupiniais. Į muškite kiaušinį ir išminkykite iki elastingos, truputį lipnios, bet tvirtos tešlos konsistencijos. Tešlą iškočiokite iki 5-7mm storio ir ja išklokite atsegamą torto formą. Subadykite šakute ir kepkite iki 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 10-15 minučių, kol gražiai parus.

Įdarui nutarkuokite gerai nuplautos citrinos žievelę, išspauskite sultis. Sumaišykite su likusiais ingredientais (masė bus gan skysta - kaip grietinė). Įdarą krėskite į iškepusį krepšelį. Persiką supjaustykite skiltelėmis ir išdėliokite įdaro paviršiuje. Kepkite 30-50 minučių iki 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje (toks netikslus laikas, mat mano dujinė orkaitė neaišku kokią temperatūrą rodo + durelės nekaip užsidaro...).

Skanaus :)

14 komentarai (-ų):

  1. Akivaizdu, kad man patiktų :) Skanumynas.

    AtsakytiPanaikinti
  2. Patiktų visiems - įtinka net močiutėms :)

    AtsakytiPanaikinti
  3. Oi visi varškės pyragai gėrių gėris, ar žiema ar vsara jie visada einami :)

    AtsakytiPanaikinti
  4. Ragavau šito skanėsto ir visiems labai rekomenduoju!!! Nerealiai skanu :)

    AtsakytiPanaikinti
  5. Maisto diletante - tikra tiesa. Sugadint varškės pyragą bent kiek mokant kepti sudėtinga :)

    Rūta, tikiuosi ir pati pabandysi ;)

    AtsakytiPanaikinti
  6. Aš turiu išsisaugojusi varškės pyragą su lemon curd'u, tikiuosi ir jam ateis eilė greituoju metu. Pasiskolinsiu idėją su persikais iš tavęs :)

    AtsakytiPanaikinti
  7. Karolina - su lemon curd'u irgi puikiai gaunasi - bandžiau kažkada seniau. Bandyk bandyk - tikiuosi patiks kaip ir man ;)

    Renata - pritariu ;)

    AtsakytiPanaikinti
  8. Ir aš vakar kepiau varškės pyragą, tik dar neragavau, o pas Tave atrodo begalo skaniai!!!

    AtsakytiPanaikinti
  9. Na taip su varškiniais reikia pakentėti ir tik tada ragauti :)

    AtsakytiPanaikinti
  10. Kepiau šį pyragą, tikrai be galo skanus, rekomenduoju visiems issikept ir paskanaut! ;)

    AtsakytiPanaikinti
  11. Dabar kepu sita pyraga, bet kodel man pradejus kepti, pradejo sonai teslos leistis zemyn,susmuko, o taip graziai buvau isklojusi I skardos krastus? Ir man itartinai stipriai kepa pado sonai, jau jie tuoj bus sudege, bet pyrago virsus dar liuliuoja, skystas, neiskepes...=)

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Sveiki, tai primažinkite ugnį galbūt. Aš tuo metu kai jį kepiau naudojau dujinę orkaitę ir nežinojau tiksliai kokia temperatūra ten.

      Panaikinti

 

Sekite