pyragas

Citrininis varškės pyragas su persikais

10:05

Kas gali būti skaniau už burnoje tirpstant pyragą su gardžia trapia plutele, gaiviu citrininiu įdaru ir saldžiais persikais. Tikrai vertas nuodėmės reikalas bet kokiu oru.

Vienam 26-28cm skersmens pyragui reikės:
Tešlai:
1,5 stiklinės/360ml 405D tipo miltų
žiupsnio druskos
0,5 šaukštelio kepimo miltelių
1/4 stiklinės cukraus
100g sviesto ar kepinių margarino
1 kiaušinio

Įdarui:
1 citrinos
400g 9% riebumo varškės
5 mažų arba 3 didelių kiaušinių
2 šaukštų kukurūzų krakmolo
1 stiklinės/240ml cukraus

1 persiko

Į dubenį suberkite miltus, kepimo miltelius, druską ir cukrų. Sudėkite gabalėliais pjaustytą sviestą ir viską trinkite pirštais kol masė pavirs trupiniais. Į muškite kiaušinį ir išminkykite iki elastingos, truputį lipnios, bet tvirtos tešlos konsistencijos. Tešlą iškočiokite iki 5-7mm storio ir ja išklokite atsegamą torto formą. Subadykite šakute ir kepkite iki 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 10-15 minučių, kol gražiai parus.

Įdarui nutarkuokite gerai nuplautos citrinos žievelę, išspauskite sultis. Sumaišykite su likusiais ingredientais (masė bus gan skysta - kaip grietinė). Įdarą krėskite į iškepusį krepšelį. Persiką supjaustykite skiltelėmis ir išdėliokite įdaro paviršiuje. Kepkite 30-50 minučių iki 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje (toks netikslus laikas, mat mano dujinė orkaitė neaišku kokią temperatūrą rodo + durelės nekaip užsidaro...).

Skanaus :)

You Might Also Like

14 comments

  1. Akivaizdu, kad man patiktų :) Skanumynas.

    AtsakytiPanaikinti
  2. Patiktų visiems - įtinka net močiutėms :)

    AtsakytiPanaikinti
  3. Oi visi varškės pyragai gėrių gėris, ar žiema ar vsara jie visada einami :)

    AtsakytiPanaikinti
  4. Ragavau šito skanėsto ir visiems labai rekomenduoju!!! Nerealiai skanu :)

    AtsakytiPanaikinti
  5. Maisto diletante - tikra tiesa. Sugadint varškės pyragą bent kiek mokant kepti sudėtinga :)

    Rūta, tikiuosi ir pati pabandysi ;)

    AtsakytiPanaikinti
  6. Aš turiu išsisaugojusi varškės pyragą su lemon curd'u, tikiuosi ir jam ateis eilė greituoju metu. Pasiskolinsiu idėją su persikais iš tavęs :)

    AtsakytiPanaikinti
  7. Karolina - su lemon curd'u irgi puikiai gaunasi - bandžiau kažkada seniau. Bandyk bandyk - tikiuosi patiks kaip ir man ;)

    Renata - pritariu ;)

    AtsakytiPanaikinti
  8. Ir aš vakar kepiau varškės pyragą, tik dar neragavau, o pas Tave atrodo begalo skaniai!!!

    AtsakytiPanaikinti
  9. Na taip su varškiniais reikia pakentėti ir tik tada ragauti :)

    AtsakytiPanaikinti
  10. Kepiau šį pyragą, tikrai be galo skanus, rekomenduoju visiems issikept ir paskanaut! ;)

    AtsakytiPanaikinti
  11. Dabar kepu sita pyraga, bet kodel man pradejus kepti, pradejo sonai teslos leistis zemyn,susmuko, o taip graziai buvau isklojusi I skardos krastus? Ir man itartinai stipriai kepa pado sonai, jau jie tuoj bus sudege, bet pyrago virsus dar liuliuoja, skystas, neiskepes...=)

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Sveiki, tai primažinkite ugnį galbūt. Aš tuo metu kai jį kepiau naudojau dujinę orkaitę ir nežinojau tiksliai kokia temperatūra ten.

      Panaikinti